.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 16:57

Yamaha Aerox 155 Connected 2021

H Yamaha Ινδονησίας παρουσίασε το νέο Aerox 155 Connected, που φέρνει σε νέα τεχνολογικά επίπεδα το όνομα Aerox, καθώς πέρα από τον γνωστό κινητήρα VVA που είχε και το προηγούμενο μοντέλο, με Smart Key, και σύστημα Start/Stop, τώρα έχουμε και συνδεσιμότητα.

Η Yamaha ξεκινά την παρουσίαση του νέου Aerox 155 Connected, κάνοντας αναφορά πρωτίστως στη συνδεσιμότητα του scooter, το οποίο μέσω Bluetooth συνδέεται με το smartphone του αναβάτη. Μέσω της εφαρμογής Y-Connect πληροφορίες τηλεφωνίας προβάλλονται στην LCD ψηφιακή οθόνη του scooter, ενώ στο smartphone o αναβάτης μπορεί να δει πληροφορίες κατανάλωσης και συντήρησης, αλλά και στίγμα GPS για το σημείο που έχει παρκάρει το Aerox του.

Παράλληλα μέσω της εφαρμογής Y-Connect, οι αναβάτες των Aerox μπορούν να… ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλο με το πόσα χιλιόμετρα έχουν διανύσει, αλλά και να πάρουν eco riding points.

Όσον αφορά στον κινητήρα το ολοκαίνουργιο Aerox 155 Connected διαθέτει, όπως και το προηγούμενο μοντέλο, τον κορυφαίο υγρόψυκτο Blue Core μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα 155 κ.εκ. της Yamaha, με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων VVA και σύστημα Start/Stop.

Στις επιδόσεις το Aerox 155 Connected αποδίδει επίσημα 15 hp / 8.000 rpm και 1,4 Kgm ροπής στις 6.500 rpm, με τη Yamaha να κάνει λόγο για τον καλύτερο λόγο κιλών ανά ίππο στην κατηγορία –το βάρος του ανακοινώνεται στα 125 κιλά.

Παρά τον υπερσύγχρονο κινητήρα του, το νέο Aerox είναι πολύ πιο συμβατικό / συντηρητικό σε αναρτήσεις και φρένα, διαθέτοντας συμβατικό πιρούνι και 2 πίσω αμορτισέρ, μονή (!) δαγκάνα στο μπροστινό δισκόφρενο, και… ταμπούρο πίσω. Στην Ινδονησία το Aerox έρχεται σε 2 εκδόσεις, με ABS και χωρίς. Οι ζάντες είναι 14 ιντσών.

Φυσικά νέο είναι και το design του scooter, ακόμα πιο sport και αιχμηρό, ενώ πέρα από τα LED φώτα έχουμε και DRL LED φωτισμό.

Νέα είναι η ψηφιακή LCD οθόνη οργάνων, ενώ το Aerox 155 Connected έρχεται με σύστημα Smart Key, και με USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών.

Το ρεζερβουάρ έχει αυξημένη χωρητικότητα 5,5 λίτρων, ενώ μεγαλύτερος είναι και ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, που χωράει ένα jet κράνος.

Όμορφο, σπορ, δυνατό, όμως δεν πιστεύουμε πως θα το δούμε και στην Ευρώπη, τουλάχιστον όχι με αυτές τις προδιαγραφές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 17:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon