.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 17:09

Yamaha YPJ-MT Pro - E-MTB ποδήλατο με πλαίσιο Deltabox!

Η Yamaha παρουσίασε ένα νέο μέλος στην πολυπληθή οικογένεια των ηλεκτρικών της ποδηλάτων, το Full-Suspension E-MTB «YPJ-MT Pro», με κορυφαία εξαρτήματα, ηλεκτροκινητήρα της ίδιας της Yamaha και πλαίσιο τύπου Deltabox.

Στη σειρά των ηλεκτρικών ποδηλάτων YPJ της Yamaha που έκαναν το ντεμπούτο τους το 2015, περιλαμβάνονται πλέον 7 δίκυκλα μαζί με το MT-Pro που αναμένεται να βγει στην ιαπωνική αγορά στις 25 Σεπτεμβρίου 2020 στην τιμή των 660.000 Γεν, ήτοι 5.336 ευρώ.

Το YPJ-MT Pro μεταλαμπαδεύει στοιχεία από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας σε αυτόν των ηλεκτρικών ποδηλάτων, και συγκεκριμένα το πλαίσιο δυο δοκών αλουμινίου Dual Twin, με φιλοσοφία που προέρχεται από τα γνωστά μας Deltabox!

Ενώ λοιπόν τα πλαίσια των ποδηλάτων είναι πάντα μονής ραχοκοκαλιάς, φανταστείτε την αίσθηση που δημιουργεί η Yamaha με το διπλό της πλαίσιο. Επανάσταση.

Η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει πως με αυτή τη διάταξη πλαισίου, η πίσω ανάρτηση τοποθετείται ανάμεσα στους 2 άνω σωλήνες, κι έτσι έγινε δυνατό να μειωθεί το ύψος της σέλας αλλά και το ύψος των πάνω σωλήνων από το έδαφος.

Η αφαιρούμενη μπαταρία των 36V-13.1Ah και των 3 κιλών βάρους, έγινε «σάντουιτς» ανάμεσα στους 2 κάτω σωλήνες, χαρίζοντας έτσι την κατάλληλη ακαμψία και ταυτόχρονα βελτιστοποιώντας την κατανομή των μαζών, για ακόμα καλύτερη ευελιξία. Ο χρόνος για μια πλήρη φόρτιση είναι οι 3,5 ώρες.

Ο κινητήρας του ποδηλάτου είναι ο «PW-X2» ο μικρότερος σε διαστάσεις και ελαφρύτερος ηλεκτρικός κινητήρας της Yamaha, με απόδοση 240W, και με αυτονομία 73-197 χιλιομέτρων αναλόγως το Mode υποβοήθησης -υπάρχουν 7. Μέσα στα mode υπάρχει και ένα αξιοθαύμαστο νέο και αυτόματο, το οποίο υπολογίζει μέσω αισθητήρων την ταχύτητα του ποδηλάτου, την περιστροφή και τη ροπή των πεταλιών, και την κλίση, και δίνει αυτόματα στον αναβάτη όση δύναμη πιστεύει πως χρειάζεται στην εκάστοτε στιγμή!

Το χρώμα του ποδηλάτου είναι ένα, και βασίζεται στο αγωνιστικά μπλε χρώμα της εταιρείας.

Στις υπόλοιπες λεπτομέρειες, οι διαδρομές των αναρτήσεων της RockShox είναι 160 mm μπροστά και 150 mm πίσω, οι τροχοί έχουν διαστάσεις 27,5 ιντσών, και το βάρος κυμαίνεται από 23,8-24,2 κιλά, αναλόγως του μεγέθους -Small, Medium, Large.

Η σειρά ταχυτήτων είναι η κορυφαία Shimano Deore XT με 11 σχέσεις, τα φρένα είναι τα επίσης κορυφαία Magura MT Thirty, και τα ελαστικά ανήκουν στη Maxxis.

Το YPJ-MT Pro διαθέτει LCD οθόνη οργάνων με μεγάλο όγκο πληροφορίας, ενώ έχουν και USB θύρα για να φορτίζει ο αναβάτης μικροσυσκευές!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 17:33

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon