.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 14:24

Yamaha NMax 155 2020 - Σχέδια πατέντας αποκαλύπτουν

Στα πλαίσια του εναρμονισμού με τις Euro 5, Ασιατικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως η Yamaha ετοιμάζει την ανανέωση του NMax 155 με φρέσκια αισθητική και προσθήκη τεχνολογίας.

Το NMax 155 έχει ήδη γράψει κάμποσα χιλιόμετρα στην Ελληνική αγορά, προσφέροντας προσιτή μετακίνηση με έναν κινητήρα που φέρει το έμβλημα οικονομίας Blue Core της Yamaha και διαθέτει σύστημα μεταβλητού βυθίσματος βαλβίδων (μόνο στην εισαγωγή) VVA για δυνατές χαμηλομεσαίες.

Ενόψει EICMA πολλά Ασιατικά ΜΜΕ επαναφέρουν στον αφρό της δημοσιότητας μια σειρά από σχέδια πατεντών που υποτίθεται πως απεικονίζουν το νέο NMax 155.

Σε αυτό παρατηρούμε μια πολύ λογική επανασχεδίαση στις γραμμές της σειράς XMax, τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία πιθανότατα θα είναι LED, αν πιστέψουμε όσα διαβάζουμε. Εντοπίζουμε επίσης ένα νέο δεξί ντουλαπάκι στην ποδιά, αντί για τα δύο ανοικτά που έχει το τρέχον μοντέλο.

Από πλευράς μηχανολογικών δεν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές, ωστόσο είναι προφανές πως θα γίνει μια προσαρμογή του κινητήρα στις νέες προδιαγραφές.

Νέες αναφορές από την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες - όπου το NMax διαπρέπει εμπορικώς - μιλούν και για προσθήκη συστήματος Start-Stop, δηλαδή αυτόματο σβήσιμο του κινητήρα μετά από μερικά δευτερόλεπτα αδράνειας και αυτόματη επανεκκίνηση μόλις γυρίσει λίγο η γκαζιέρα. Κανείς δε θα έλεγε όχι σε μια τέτοια τεχνολογία, την οποία ήδη χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια το Honda PCX.

Από κει και πέρα, πολύ θα θέλαμε να πιστέψουμε κάποιες φρέσκιες πληροφορίες που μιλούν για αύξηση της απόδοσης στους 19 ονομαστικούς ίππους, κάτι που δεν είναι ανέφικτο, μιας και το NMax λόγω κυβισμού (πάνω από 125) δε συμβαδίζει με τα διπλώματα Α1, οπότε δεν έχει καμιά "εμπορική υποχρέωση" να παραμένει κάτω από το όριο των 15 hp.

Ίδωμεν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στο Μιλάνο αν και τι θα εμφανιστεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 14:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon