.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 11:37

Yamaha MT-07 Street Tracker 2019 – Ντεμπούτο με βάθρο στις ΗΠΑ

Αμερικάνικο concept με το μυαλό στο Flat Track

Οι αγώνες Flat Track είναι εξαιρετικά σημαντικοί στις Η.Π.Α., αρκετά ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών κατασκευαστών. Η Indian έσπευσε να δημιουργήσει μια αγωνιστική έκδοση του Scout, με την οποία κυριάρχησε επί των Harley-Davidson με το καλημέρα και σύντομα είδαμε εκδόσεις δρόμου, όπως το FTR. Ομοίως και η Ducati έστησε ανάλογες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες και μάλιστα επιστράτευσε μέχρι και τον Troy Bayliss για να αγωνιστεί στο εθνικό πρωτάθλημα των Η.Π.Α.

Η Yamaha αντίστοιχα, αναγνωρίζοντας πως έχει στα χέρια της μια μοτοσυκλέτα που θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανική βάση για μια flat track κατασκευή, δεν έχασε την ευκαιρία. Σε συνεργασία με τη Jeff Palhegyi Design, σχεδίασε μια σχετική έκδοση που παρουσιάστηκε στις Η.Π.Α. ως πρωτότυπο μοντέλο, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα βγει στην παραγωγή ως έχει.

yamh mt07 dt 4
To πρωτότυπο DT-07 του 2015

Το MT-07 Street Tracker (ή FZ-07, ως είναι γνωστό στην Αμερικανική αγορά) είναι μια επανάληψη του πρωτοτύπου DT-07 του 2015 (που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση AIMExpo εκείνης της χρονιάς), με ένα όνομα που παραπέμπει απευθείας στο Dirt Track.

Χτίστηκε πάνω σε ένα νέο πλαίσιο, φορά πιρούνι προερχόμενο από R6 με τιμονόπλακες της Durelle Racing και ένα αμορτισέρ Ohlins TTX36 με το αυθεντικό μοχλικό του R6. Ακόμη, φορά τροχούς της Propulsion Lab και τιμόνι Vortex, αλλά δεν είναι γνωστό σε ποιο επίπεδο εξέλιξης βρίσκεται ο κινητήρας του, ο οποίος έχει περάσει από τη φροντίδα της αγωνιστικής Yamaha των ΗΠΑ (της ίδιας ομάδας που κυριαρχεί στο Αμερικανικό πρωτάθλημα Superbikes).

yamh mt07 dt 8

Παρότι το σχέδιο αυτό βρίσκεται στο μυαλό των ανθρώπων της Yamaha από το 2015 (τουλάχιστον), μόλις πρόσφατα το κατέβασαν σε αγώνα του Αμερικανικού πρωταθλήματος Flat Track, όπου με το καλημέρα βρέθηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου (φωτό ακριβώς από πάνω).

Εκεί η μοτοσυκλέτα έτρεξε με ένα συμβατικό πιρούνι, όπως στο πρωτότυπο του 2015, αλλά προφανώς η έκδοση αυτή θα πρέπει ομολογκαριστεί στις ΗΠΑ, οπότε είναι πιθανό η έκδοση δρόμου να πωλείται με το ανεστραμμένο πιρούνι του R6. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες επ’ αυτού, θα μεταφέρουμε ο,τιδήποτε μάθουμε – και ειδικά αν αυτά περιλαμβάνουν εκδόσεις που ενδεχομένως να πωληθούν και εκτός Η.Π.Α.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019 11:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon