.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 13:58

H Yamaha ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του Ténéré 700

Ολοκληρώθηκε το 2018 Ténéré 700 World Raid

Παρουσιάστηκε στην EICMA ως πρωτότυπο, ονομαζόταν Τ7 και έμοιαζε με την απάντηση της Yamaha σε μοτοσυκλέτες όπως το 790 Adventure της ΚΤΜ. Στην πορεία πέρασε ένας χρόνος αναμονής, κατά τον οποίο η Yamaha έστησε το Ténéré 700 World Raid, δίνοντας το πρωτότυπο μοντέλο σε επώνυμους αναβάτες για να το δοκιμάσουν σε δύσκολες συνθήκες εκτός δρόμου και να χτίσουν μια καμπάνια βγαλμένη από την πραγματικότητα και όχι από κάποιο lifestyle σενάριο.

Φυσικά, όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε για να οδηγηθούμε στη φετινή έκθεση EICMA στο Μιλάνο, όπου η Yamaha θα παρουσιάσει την τελική έκδοση παραγωγής του Τ7 που πήρε το αναμενόμενο όνομά του, Ténéré 700.

2018 YAM TENERE700 EU DPBSE ACT 010

Το βίντεο που έδωσε τώρα στη δημοσιότητα η Yamaha, περίπου δύο εβδομάδες πριν την επίσημη πρώτη του νέου μοντέλου στο Μιλάνο στις 5 Νοεμβρίου, πρακτικά κάνει έναν απολογισμό των πέντε περιπετειών που συνέθεσαν το World Raid.

Στα χέρια των κ.κ. Rod Faggotter and the Ténéré Tragics η μοτοσυκλέτα δοκιμάστηκε στις αχανείς ερημιές της Αυστραλίας, ενώ μετά ανέλαβε ο πολυνίκης του Ντακάρ, Stéphane Peterhansel, στην άμμο του Μαρόκου και ο Adrien Van Beveren στα αμείλικτα εδάφη της Νότιας Αμερικής.

2018 YAM TENERE700 EU DPBSE ACT 015

Στο Ευρωπαϊκό σκέλος σειρά πήρε ο παγκόσμιος ταξιδιώτης Nick Sanders στην Αγγλία, ακολούθησε ο ιδρυτής της Touratech, Herbert Schwantz, στη Γερμανία, ο Γάλλος πρωταθλητής Enduro και Rally, David Frétigné που το χόρτασε λάσπες και ορεινές περιπέτειες στην πατρίδα του και ο Cristóbal Guerrero τον μιμήθηκε στην Ανδόρρα και τα Πυρηναία Όρη.

Ο κύκλος ολοκληρώθηκε με τον Ιταλό θρύλο του Enduro και Rally, Alessandro Botturi, ο οποίος πήρε το Ténéré 700 στις υψηλότερες κορυφές της Ιταλίας.

2018 YAM TENERE700 EU DPBSE ACT 004

Έχοντας πλέον καλύψει όλες τις διαδρομές που σχεδιάστηκαν για το World Raid και με τα κολακευτικά σχόλια των απαιτητικών αναβατών του στις βαλίτσες του, το Ténéré 700 ετοιμάζεται για το δημόσιο ντεμπούτο του υπό το φως των προβολέων και τα όμορφα κορίτσια της EICMA 2018.

Δείτε παρακάτω το τελικό βίντεο του Yamaha Ténéré 700 World Raid:

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 14:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon