.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 15:27

Yamaha MWC4 2018 – Tokyo Motor Show

 

Μοτοσυκλέτα σε... τέσσερις τροχούς! 

 

Το πρωτότυπο MWC-4 παρουσίασε επίσημα η Yamaha στο Tokyo Motor Show, ένα όχημα το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία ανιχνεύει “νέα μονοπάτια” της προσωπικής μετακίνησης που απορρέουν από την μοτοσυκλέτα.

Το MWC-4 δημιουργήθηκε με γνώμονα την αυτονομία και την ευελιξία των δίτροχων, με την Yamaha να εμπνέεται σε ότι αφορά στην σχεδίαση του και από τον τομέα των μουσικών οργάνων, πεδίο στο όποιο έχει μεγάλη και πολύ επιτυχημένη παράδοση.Μπορεί το μοντέλο να έχει τέσσερις τροχούς, ωστόσο η κεντρική και σε σειρά τοποθέτηση των επιβαινόντων σε αυτό αλλά πολύ περισσότερο η δυνατότητα κλίσεων, προέρχονται από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

H οδήγηση του οχήματος είναι παρόμοια με αυτή των scooter, με το τιμόνι να φέρει το γκάζι στο δεξί grip ως σκανδάλη και τις μανέτες των φρένων δεξιά και αριστερά, ενώ υπάρχουν και τέσσερις θέσεις – επιλογές που ορίζουν την κινητικλη κατάσταση του αυτόματου αυτού μοντέλου: Parking, Drive, Neutral και Reverse.

Δύο ηλεκτροκινητήρες αναλαμβάνουν την κίνηση του μοντέλου με την μετάδοση να γίνεται στους πίσω τροχούς, ενώ ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης, συνδεδεμένος σε σειρά με αυτούς, παίζει τον ρόλο γεννήτριας ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό σημαίνει ότι το MWC-4, δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα αυτονομίας των “συμβατικών” ηλεκτροκίνητων οχημάτων που αντλούν ενέργεια από μπαταρίες, αφού ως καύσιμο, χρησιμοποιείται βενζίνη.

Οι κλίσεις του αμαξώματος επιτυγχάνονται μέσω ένας μηχανισμού αρθρώσεων, ενώ οι τροχοί, αναρτώνται σε αυτοκινητιστικού τύπου ψαλίδια. Διαστασιακά, το MWC-4 δεν διαφέρει πολύ από μια μοτοσυκλέτα, με το συνολικό του μήκος να είναι στα 2.680 χλστ., το πλάτος στα 900 χλστ. και το ύψος στα 1.480 χλστ.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 18:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha Cross Hub Concept - Tokyo Motor Show Yamaha Tritown - Tokyo Motor Show »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon