.
Κατηγορία Victory
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 12:36

Ιδού η νέα Victory Octane

 

Μα... αυτή δεν είναι μια Indian Scout;

 

H Victory παρουσίασε τη νέα Muscle Bike της, με το όνομα Octane, που ουσιαστικά είναι μια Indian Scout με κάποιες μικρές αλλαγές σε στιλ και τεχνικά χαρακτηριστικά, αποδίδοντας 104 ίππους και 10 κιλά ροπής.
 
Μετά από όλο το Hype, περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την Victory Octane. Σίγουρα την περιμέναμε πιο σπορ. Πιο δυνατή. Πιο ικανή. Πιο κοντά στην υπέροχη 156 με την οποία η Victory συμμετείχε στον αγώνα ανάβασης του Pikes Peak. Όμως φευ... η αμερικάνικη εταιρεία επέλεξε να παίξει συντηρητικά, παρουσιάζοντας ένα Indian Scout (θυμίζουμε πως Indian & Victory βρίσκονται κάτω από τη στέγη της Polaris), με άλλα χρώματα, καρίνα και μάσκα.

victory octane 41

Τα πόδια του αναβάτη έρχονται μπροστά, τα περιθώρια κλίσεων είναι μικρά στις 31 μοίρες, το πιρούνι συμβατικό, τα φρένα μόλις που επαρκούν, sport-touring τα ελαστικά, ενώ οι 104 ίπποι είναι καλό πλην όχι εντυπωσιακό νούμερο. Συγκεκριμένα το Octane βρίσκεται μόλις 4 ίππους πάνω από τους 100 του Indian Scout και 18 κάτω από το Harley V-Rod. Δεν συζητάμε καν για ιαπωνικά και ευρωπαϊκά Muscle Bikes, γιατί εκεί η ιπποδύναμη είναι πολύ μακριά. Η τιμή της Octane βρίσκεται στα 12.950 ευρώ.

Design


Αρκετά πράγματα αλλάζουν -ελαφρώς όμως- σε σχέση με το Indian Scout, αν και οι ομοιότητες μεταξύ των 2 μοντέλων είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

indian scout

Δείτε την Indian Scout στην πάνω φωτογραφία.

octane

Και τώρα δείτε τη Victory Octane. Άλλο χρώμα, ίδιο ματ φινίρισμα. Σχεδόν ίδιο το ρεζερβουάρ και ίδια η σέλα. Πιρούνι, και φτερά κάπως παραλλαγμένα. Μικρές αλλαγές στα τελικά των εξατμίσεων, άλλη η γωνία στα αμορτισέρ, διαφορετικές ζάντες. Καρίνα και μάσκα για το Octane, γυμνή εμφάνιση για το Scout. Σε γενικές γραμμές το Octane είναι πιο επιθετικό, δίχως όμως να παρεκκλίνει τρανταχτά από το Scout.

Κινητήρας


Ο μεγάλος V2 των 60 μοιρών και 1200 κ.εκ. αποτελεί τον πρώτο υγρόψυκτο κινητήρα στην ιστορία της εταιρείας -προέρχεται βέβαια από το Scout- ενώ η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα.

victory octane 23

Ο κινητήρας διαθέτει μονό σώμα ψεκασμού 60 mm, διπλούς εκκεντροφόρους και τετραβάλβιδες κεφαλές, ενώ αποδίδει 103 hp / 8.000 rpm. (σε άλλο σημείο του δελτίου τύπου αναφέρονται οι 104 hp ως μέγιστη ιπποδύναμη) και παράγει ροπή 10 Kgm / 6.000 rpm. Πρόκειται έτσι για τον δυνατότερο κινητήρα που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία.

victory octane 8

Κατά συνέπεια, δεν προκαλεί απορίες το γεγονός πως η Octane είναι και η ταχύτερη Victory στην ιστορία, με επίσημο χρόνο επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα κάτω από 4 δευτερόλεπτα. Η Victory κάνει λόγο για κοντό γρανάζωμα, που χαρίζει στην Octane χρόνο 12 δευτερολέπτων στα 0-400m.

Πλαίσιο

 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το υβριδικό πλαίσιο της Octane -που και αυτό προέρχεται από το Scout-, καθώς αποτελείται από χυτά αλουμινένια τμήματα μπροστά και πίσω, και ατσάλινη ραχοκοκαλιά, για μεγαλύτερη ακαμψία. Σημειώστε πως η Octane είναι 7 κιλά ελαφρύτερη από τη Scout, στα 240 στεγνά κιλά.

victory octane 46

Αντί για το ανάποδο πιρούνι του 156, εδώ βρίσκουμε ένα συμβατικό πιρούνι 41 χιλιοστών δίχως ρυθμίσεις, και δύο πίσω αμορτισέρ που ρυθμίζονται μόνο ως προς την προφόρτιση. Τα φρένα είναι αστεία με τα δικά μας, ευρωπαϊκά στάνταρ -ενώ και αυτά προέρχονται αυτούσια από το Indian Scout. Ένας δίσκος μπροστά, κι ένας ακόμα πίσω, αμφότεροι στα 298 χιλιοστά φροντίζουν για το φρενάρισμα, ενώ η δαγκάνα μπροστά είναι μόλις διπίστονη, και όχι ακτινική -ενώ η πίσω διαθέτει μονό έμβολο! Ευτυχώς το ABS είναι στον στάνταρ εξοπλισμό. Οι χυτοί αλουμινένιοι τροχοί διαθέτουν ελαστικά 130/70-18 μπροστά και 160/70-17 πίσω και η χαμηλή σέλα βρίσκεται στα 658 mm.

Φωτογραφίες

 

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 16:10

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Victory Combustion Concept
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon