.
Κατηγορία Vespa
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 11:54

Vespa GTS 2023 – Ίδια βάση, αρκετές βελτιώσεις

Η τάξη του 2023 για τη Vespa φέρνει μερικά νέα στοιχεία στις αναρτήσεις, την εμφάνιση και τον εξοπλισμό.

[Δελτίο Τύπου]

Η νέα Vespa GTS είναι κληρονόμος του θρυλικού «Vespone», όπως βαφτίζονταν πάντα οι Vespa με το μεγαλύτερο αμάξωμα. Δηλαδή οι Vespa με τις οποίες μπορείτε να κινηθείτε κομψά στην πόλη αλλά είναι επίσης έτοιμες για ταξίδια, ακόμα και για περιπέτεια, χάρη στους γενναιόδωρους κινητήρες και την υψηλού επιπέδου άνεση.

Το στυλ Vespa είναι ένα σύμβολο της σύγχρονης σχεδίασης και η νέα οικογένεια GTS το ενισχύει χάρη σε μια σειρά από δεκατέσσερα διαφορετικά χρώματα που διατίθενται. Η κομψότητα, αποτέλεσμα μιας μαγικής ισορροπίας μεταξύ παράδοσης και νεωτερικότητας που αναδύεται από τις γραμμές της GTS, εμπλουτίζεται περαιτέρω με εμμονή σε κάθε λεπτομέρεια και ενισχύεται από την ακόμα υψηλότερη ποιότητα κατασκευής.

Η νέα σειρά Vespa GTS είναι πολύ πλούσια σε βασικό εξοπλισμό και περιλαμβάνει τέσσερις εκδόσεις, η καθεμία με διαφορετική ψυχή: τη κλασική και εξαιρετικά κομψή Vespa GTS, τη σύγχρονη GTS Super, τη σπορ GTS SuperSport και την υπερ-τεχνολογική Vespa GTS SuperTech.

Όλες είναι διαθέσιμες σε δύο υπερσύγχρονους κινητήρες: τον τεχνολογικό μονοκύλινδρο κινητήρα 125 i-get και τον κινητήρα 300 hpe (High Performance Engine), ένα από τα πιο πρόσφατα προϊόντα της τεχνολογίας κινητήρων του Ομίλου Piaggio, που εστιάζει στη δημιουργία ολοένα και πιο προηγμένων τεχνολογικά και αποδοτικών κινητήρων όσον αφορά τον περιορισμό των εκπομπών και της κατανάλωσης.

02 Vespa GTS SuperTech 300

Το σώμα της νέας οικογένειας GTS, όπως πάντα στην ιστορία της Vespa, είναι κατασκευασμένο από ατσάλι: ένα βιώσιμο υλικό, αφού είναι 100% ανακυκλώσιμο, το οποίο προσφέρει απαράμιλλη αντοχή καθώς και πραγματικά μοναδικές ιδιότητες ασφάλειας και δυναμισμού. Αυτό το αμάξωμα, το οποίο αποτελεί αποκλειστικότητα της Vespa παγκοσμίως, συνδυάζεται πλέον με μια εντελώς νέα μπροστινή ανάρτηση. Διατηρώντας τον κλασικό μονό βραχίονα, το σύστημα έχει επανασχεδιαστεί στη διάταξη λειτουργίας για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη σταθερότητα, ειδικά σε υψηλές ταχύτητες και να βελτιώσει την άνεση και τον χειρισμό χάρη στη νέα ρύθμιση της ανάρτησης.

Σχεδιασμένη πάντα με πυρήνα τον άνθρωπο, η Vespa διαθέτει τέλεια εργονομία και φυσική θέση οδήγησης που συμβάλλουν στην εξαιρετική άνεση και απόλαυση κατά την οδήγηση. Η νέα Vespa GTS υπογραμμίζει περαιτέρω την έντονη κλίση της προς τον τουρισμό και την αγάπη της για τα ταξίδια, με μια νέα πιο άνετη σέλα ακόμη και για τον συνεπιβάτη και βελτιστοποιημένη εργονομία για εύκολη πρόσβαση στο έδαφος.

Η παροιμιώδης πρακτικότητα και η ευκολία χρήσης της Vespa ενισχύονται περαιτέρω, χάρη στην εισαγωγή του συστήματος keyless, για ενεργοποίηση της ανάφλεξης χωρίς τοποθέτηση του παραδοσιακού κλειδιού, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό την εκκίνηση, το άνοιγμα της σέλας και το κλείδωμα του τιμονιού, που μπορεί να γίνει κρατώντας το τηλεχειριστήριο στην τσέπη σας.

Η έκδοση SuperTech διατηρεί στον εξοπλισμό της την υπερσύγχρονη έγχρωμη οθόνη TFT, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις διαθέτουν έναν νέο κομψό πίνακα οργάνων, πιο ολοκληρωμένο και ικανό να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του συστήματος συνδεσιμότητας VESPA MIA (περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό των GTS SuperTech και SuperSport και αξεσουάρ στις υπόλοιπες εκδόσεις).

Όλες οι εκδόσεις της νέας Vespa GTS θα είναι σύντομα διαθέσιμες στα σημεία πώλησης Vespa, με ενδεικτικές τιμές λιανικής από 5.499 € για την GTS 125 και από 6.499 € για τις εκδόσεις 300 hpe.

Ανακαλύψτε περισσότερα στο https://www.vespa.com/gr_EL/models/gts-super/

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 13:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon