.
Κατηγορία SYM
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 12:55

EICMA 2023 – SYM PE3 Υβριδικό Concept scooter

Μια πρωτιά από την SYM στις μπαταρίες τεχνολογίας ιόντων αλουμινίου, με την νέα υβριδική ιδέα της που είδαμε στο σαλόνι του Μιλάνου.

Πρόκειται για το SYM PE3 Concept, το οποίο προς το παρόν έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό, δεν προορίζεται δηλαδή για παραγωγή -τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας. Βασικό χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου, είναι η μπαταρία ιόντων αλουμινίου, μία παγκόσμια πρωτιά στις μπαταρίες scooter, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία.

 H μπαταρία ιόντων αλουμινίου έχει αναπτυχθεί από την Aph ePower, μία Ταϊβανέζικη εταιρεία η οποία ίσως θα είναι σε θέση, να είναι η πρώτη μάρκα που θα παράσχει μπαταρίες ιόντων αλουμινίου, σε μοντέλα παραγωγής. Τα πλεονεκτήματα τους δηλώνονται ότι είναι: Αποδεκτή αξιοπιστία, δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και αποφόρτισης, μακροζωία και, το σημαντικότερο από όλα, φιλικότητα προς το περιβάλλον και υψηλή ασφάλεια-σταθερότητα.

Πέρα όμως από το ηλεκτρικό μοτέρ, το PE3 φέρει και θερμική ηλεκτρογεννήτρια, η οποία μπορεί να παράσχει ρεύμα στην μπαταρία, σε περίπτωση που αυτή πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο κατά την οδήγηση! Σε συνδυασμό με την δυνατότητα φόρτισης σε πρίζα fast charging (λέγεται ότι γεμίζει μόλις σε 8 λεπτά!) καθιστά το μοντέλο ένα Plug-In Hybrid. H εμφάνιση του, δε, είναι απόλυτα φουτουριστική -ένα νέο status quo δείχνει να γεννιέται στην κατηγορία, τουλάχιστον όσον αφορά το design.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 13:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon