.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 20:37

Suzuki GSX-S 750 2017 - Επίσημη παρουσίαση στην Intermot

 

Ο αντικαταστάτης του GSR750

 

Ο μικρός αδερφός του GSX-S 1000 είναι γεγονός. Με περισσότερη ισχύ αλλά και ηλεκτρονικά, έρχεται για να διευρύνει την γκάμα των μεγάλων naked της Suzuki και αντικαθιστά παράλληλα το γνωστό σε όλους μας GSR750.

gsx s750al7 kel left web

Το νέο GSX-S750 φαίνεται να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο GSR750 αφού τόσο το πλαίσιο όσο και ο κινητήρας προέρχονται από αυτό. Ωστόσο η κοφτερή σχεδίαση είναι ολοκαίνουρια, φέρει στοιχεία από το 1000άρι streetfighter, ενώ αρκετές είναι οι αλλαγές στα ενδότερα της μοτοσικλέτας. Πλήρως ανασχεδιασμένο είναι το αλουμινένιο ψαλίδι, αλλά και η εξάτμιση που φέρει τον καταλύτη του GSX-S 1000. Αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή για το 4κύλινδρο μοτέρ που βασίζεται σε εκείνο του GSX-R750 του 2005. Νέα μπεκ ψεκασμού δέκα οπών –από οχτώ-, νέο φιλτροκούτι αλλά και ανασχεδιασμένη κάσα στροφάλου, που βελτιώνει τη ροή του λιπαντικού, έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ισχύος κατά οχτώ ολόκληρους ίππους παρά το γεγονός ότι ο κινητήρας είναι πλέον προδιαγραφών Euro 4.

gsx s750al7 yvz right web

Στον τομέα των ηλεκτρονικών, εκτός από ABS, η νέα ιαπωνική μοτοσικλέτα εφοδιάζεται και με σύστημα πρόσφυσης, τριών σταδίων με τον αναβάτη να έχει και την οψιόν για την απενεργοποίησή του. Στις αναρτήσεις βλέπουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41 χσλτ. της KYB, ενώ η απόδοση του αμορτισέρ έχει αναθεωρηθεί. Η μόνη ρύθμιση που έχει ο αναβάτης στη διάθεσή του και για τα δύο είναι η προφόρτιση ελατηρίου. Σημαντική είναι θεωρητικά η ανανέωση που βλέπουμε στον τομέα της πέδησης. Οι συμβατικά τοποθετημένες διπίστονες δαγκάνες της Tokico έχουν δώσει τη θέση τους σε νέες 4πίστονες και ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες της Nissin, οι οποίες συνεργάζονται με δίσκους διαμέτρου 310 χλστ.

gsx s750al7 ykv right web

Τέλος, οι νέες δεκάμπρατσες ζάντες αλουμινίου συμπληρώνουν την σαφώς πιο επιθετική εικόνα της μοτοσικλέτας σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Το νέο Suzuki GSX-S750 θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα: μπλε, κόκκινο, μαύρο μεταλλικό και μαύρο ματ.

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 17:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon