.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 18:15

Suzuki V-Strom 1000 & 1000XT 2017 - Τα είδαμε στην Intermot

 

Ανανέωση στα σημεία για το μεγάλο ιαπωνικό adventure

 

Σε αλλαγές ουσίας προχώρησε η ιαπωνική εταιρία για το 100άρι V-Strom. Στόχος να εκσυγχρονιστούν τα ηλεκτρονικά του συστήματα και να βελτιωθει η προσφερόμενη άνεση, ειδικά στο ταξίδι.

Οι Ιάπωνες τοποθέτησαν τη γνωστή πλέον μονάδα μέτρησης αδρανειακών δυνάμεων IMU που δίνει τη δυνατότητα στο ABS αλλά και το traction control να βελτιστοποιήσουν τη λειτουργία του και όταν η μοτοσικλέτα βρίσκεται υπό κλίση.

Cornering ABS λοιπόν στον στάνταρ εξοπλισμό του ανανεωμένου V-Strom (Motion Track Brake το ονομάζει η Suzuki), το οποίο έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά το τριών σταδίων ήλεκτρονικό σύστημα πρόσφυσης του πίσω τροχού που γνωρίζουμε ήδη. Παράλληλα τα φρένα της ιαπωνικής μοτοσικλέτας είναι πλέον και συνδυασμένα αφού αν ο αναβάτης τραβήξει την μανέτα πέρα από ένα συγκεκριμένο όριο τότε ενεργοποιείται και το πίσω φρένο.

Βελτιωμένος παρουσιάζεται και ο κινητήρας για το 2017. Δεύτερος καταλύτης στην εξάτμιση, ελέω προδιαγραφών Euro 4, ο οποίος ωστόσο δεν επηρεάζει σύμφωνα με τη Suzuki τις μέγιστες τιμές απόδοσης του μεγάλου V2. Οι πιο σημαντικές αλλαγές για το μοτέρ αφορούν την έκκίνησή του χωρίς να χρειάζεται πλέον ο αναβάτης να κρατά τη μανέτα του συμπλέκτη, το πάτημα του κουμπιού της μίζας μόνο μία φορά για να εκκινήσει ο κινητήρας αλλά και η λειτουργρία Low RPM assist, που έχουμε δει και στο νέο SV650. Η συγκεκριμένη λειτουργία ανεβάζει ελαφρώς τις στροφές του κινητήρα όταν τραβάτε τη μανέτα του συμπλέκτη για να επιλέξετε την πρώτη σχέση στο κιβώτιο.

Μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές έχουμε και στον τομέα της εργονομίας με το μεγάλο V-Strom να φέρει στον στάνταρ εξοπλισμό του ανασχεδιασμένη και μεγαλύτερη ζελατίνα σε σχέση με πριν, χούφτες και ποδιά κινητήρα, ενώ από το σχεδιαστήριο πέρασε και η σέλα.

To ανανεωμένο V-Strom 1000 θα είναι διαθέσιμο σε τρία νέα χρώματα, με το πιο χτυπητό κίτρινο να αποτίει φόρο τιμής στο 800άρι DR Big και σε δύο εκδόσεις: αυτή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα με τις δεκάμπρατσες χυτές ζάντες αλουμινίου και την έκδοση ΧΤ -όπως και το μικρότερο- με ακτινωτούς τροχούς και τιμόνι μεταβλητής διατομής, για τους πιο περιπετειώδεις. Λογικά κοντά μας από τη νέα χρονιά.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 21:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon