.
Κατηγορία Suzuki
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 11:32

Suzuki V-Strom 1000: Ηλεκτρονική ανάρτηση – και νέο μοντέλο;

 

Ενδιαφέρουσες πατέντες δημοσιεύθηκαν στο internet

 

Η Suzuki δείχνει να εξελίσσει ένα σύστημα αναρτήσεων που θα ρυθμίζονται ηλεκτρονικά και αυτόματα ανάλογα με το φορτίο, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές οι συγκεκριμένες αναρτήσεις θα εξοπλίσουν το επόμενο V-Strom 1000!

Στην περιγραφή που συνοδεύει το σκίτσο της πατέντας, βλέπουμε πως θα υπάρχει αισθητήρας τοποθετημένος στο υποπλαίσιο της μοτοσυκλέτας, που θα υπολογίζει το βάρος του φορτίου (αναβάτης, συνεπιβάτης, αποσκευές). Ο αισθητήρας αυτός συνδυάζεται με έναν ακόμη αισθητήρα στη σέλα του αναβάτη, και έναν τρίτο για την ταχύτητα του οχήματος. Έτσι το σύστημα θα δουλεύει όταν ο αναβάτης κάθεται στη μοτοσυκλέτα, και εκείνη είναι σταματημένη. Επιπλέον, η μοτοσυκλέτα θα αναφέρει στον αναβάτη μέσω της ψηφιακή οθόνης των οργάνων πληροφορίες για την ανάρτηση.

Στη συνέχεια, το σύστημα θα ρυθμίζει την προφόρτιση, ανάλογα με το βάρος που μεταφέρει η μοτοσυκλέτα.

Αν τώρα το παραπάνω σύστημα συνδυαστεί με ημί-ενεργητικές αναρτήσεις, τότε το νέο Suzuki V-Strom 1000 θα φέρει τις πλέον προηγμένες αναρτήσεις της κατηγορίας. Από την άλλη, το σύστημα θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο του (ως ένα σύστημα που θα προσομοιάζει με το ESA της BMW για παράδειγμα, αλλά με αυτόματη λειτουργία), και η Suzuki να επιλέξει να μην αυξήσει το κόστος, τοποθετώντας ΚΑΙ ημί-ενεργητικές αναρτήσεις.

Σημειώστε πως μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε το συγκεκριμένο σύστημα ή το νέο V-Strom να έρχονται στις αρχές του 2017 (δεν θα τα δούμε δηλαδή στα σαλόνια Intermot & EICMA), αλλά μάλλον κάποια στιγμή αργότερα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 11:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki GSX-R 250 Spy Pics Suzuki GSX 250R (Gixxer 250) 2017 – Νέες Spy Pics »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon