.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2022 19:52

Suzuki Hayabusa GP Edition - Τα γεράκια του MotoGP

Μετά το ιταλικό grand prix, θα δούμε τους Ιάπωνες να αποκαλύπτουν στο Τορίνο δυο πολύ ξεχωριστά Hayabusa.

Η Suzuki αποχαιρετά το MotoGP πριν καλά-καλά φτάσει στον Τίτλο του Κατασκευαστή, παρά τον Παγκόσμιο Τίτλο του Joan Mir το 2020. Με την ομάδα υπό διάλυση και τους αναβάτες της Mir και Rins να έχουν ήδη βρει τη συνέχεια τους σε Repsol Honda και LCR Honda αντίστοιχα, οι τίτλοι τέλους έχουν ξεκινήσει να πέφτουν από το 2ο μισό κιόλας της εφετινής σεζόν.

Το φευγιό των Ιαπώνων από τα μεγάλα σαλόνια του MotoGP θα γίνει με τη μορφή γιορτής. Μιας γιορτής με διάρκεια που θα ξεκινήσει στο φεστιβάλ Autolook Week Torino. Εκεί, 7-11 Σεπτεμβρίου, η Suzuki θα δώσει το παρών με τα Τιτλούχα RGV500 των Marco Lucchinelli και Franco Uncini, πίσω στα 500GP τη δεκαετία του ’80.

Επιστρέφοντας στο παρόν, οι Alex Rins και Kazuki Watanabe –αντικαταστάτης του τραυματία Mir- θα βρίσκονται εκεί με τα τρέχοντα GSX-RR. Μαζί με τα αγωνιστικά μοντέλα όμως θα είναι άλλα δυο, που επίσης θα τραβήξουν τα βλέμματα. Ο λόγος για δυο Hayabusa GP Edition τα οποία θα είναι βαμμένα στα αγωνιστικά χρώματα της Suzuki Ecstar, με τους χρωματισμούς προσαρμοσμένους σε εκείνους των αναβατών της.

Δεν είναι γνωστό το αν οι εν λόγω χρωματισμοί θα καταλήξουν σε αγωνιστικές ρέπλικες όπως έχουμε δει στα GSX-R1000R και GSX-R125, όμως μάλλον σίγουρα θα υπάρχει αυτή η σκέψη στο Hamamatsu και όχι μόνο..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2022 10:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon