.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 14:04

Suzuki Hayabusa – Νέες πληροφορίες για το μέλλον του μοντέλου

Έρχεται, δεν έρχεται, αλλάζει, δεν αλλάζει. Οι τελευταίες πληροφορίες για την επόμενη μέρα του Hayabusa το φέρνουν ακόμη πιο κοντά.

Από τη στιγμή που η θρυλική μοτοσυκλέτα της Suzuki βγήκε εκτός προδιαγραφών Euro 5 και σταμάτησε η διάθεσή της στις αγορές που υπόκεινται σε αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών, ξεκίνησε η φημολογία για την επόμενη μέρα της.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Ιαπωνία μας έρχονται από το περιοδικό Autoby, το οποίο επιβεβαιώνει πως η Suzuki όντως εργάζεται πάνω στην επόμενη γενιά Hayabusa και μας παρουσιάζει στο εξώφυλλό του ένα ψηφιακό σχέδιο της μοτοσυκλέτας.

Το ζουμί όσων αποκαλύπτουν οι Ιάπωνες συνάδελφοι είναι πως δεν αναμένεται να δούμε μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, αλλά μια ανανέωση της υπάρχουσας στην οποία ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 1,440 cc εναρμονίζεται με τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές.

Παράλληλα, με την απόδοσή του να τριγυρίζει εύκολα τη γειτονιά των 200 hp, προβλέπεται το προφανές: φόρτωμα με σύγχρονα ηλεκτρονικά. Έτσι η προσθήκη μιας αδρανειακής μονάδας (IMU) στην ενορχήστρωση της μοτοσυκλέτας εξασφαλίζει αφενός την αρτιότερη λειτουργία του κινητήρα κατά τις απαιτήσεις των σύγχρονων προδιαγραφών εκπομπών καυσαερίων, αφετέρου το εμπλουτίζει με όλα εκείνα τα ηλεκτρονικά συστήματα που καθημερινά πλέον καθίστανται κοινός τόπος σε όλη την αγορά, από τους μικρούς κιόλας κυβισμούς.

Προφανώς πρέπει να περιμένουμε προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως traction control, ABS, χάρτες ανάφλεξης κ.ο.κ., ενώ λογικά θα δούμε και κάποια συστήματα εστιασμένα στον τουρισμό – μιας και αυτή η μοτοσυκλέτα είναι πάνω απ’ όλα μια πολύ-πολύ γρήγορη sport touring.

Τέλος, είναι μόνο λογικό να περιμένουμε μια αισθητική ανανέωση, αν και όλα τα σχέδια που έχουμε δει κατά καιρούς επιμένουν να γυροφέρνουν το γνωστό μοτίβο του Hayabusa.

Κατά πως φαίνεται, πλησιάζει ο καιρός της επιστροφής του θρύλου στο ευρωπαϊκό δίκτυο της Suzuki.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube