.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 11:11

Suzuki V-Strom 650 και SV650 – Στη θέση τους και για το 2021

Προσαρμόζονται στις Euro 5 και παραμένουν στην αγορά τα δύο αειθαλή και άκρως πετυχημένα μοντέλα της Suzuki.

Ο V2 κινητήρας 650 cc της Suzuki που κινεί τα V-Strom και SV βρίσκεται ανάμεσά μας από το 1998, μια εποχή που ακόμη δεν είχαν ξεκινήσει οι δέσμες προδιαγραφών Euro. Παρόλα αυτά το θρυλικό πλέον αυτό μοτέρ κατάφερε να ανθίσει δια μέσου 4 διαφορετικών πακέτων προδιαγραφών, χωρίς μάλιστα να χάσει πολύ σε δύναμη όλα αυτά τα χρόνια.

Στην τωρινή του μορφή (2020) ικανοποιεί τις προδιαγραφές Euro 4, κάτι που σημαίνει πως φέτος θα πρέπει είτε να προσαρμοστεί στις επόμενες Euro 5 ή να αντικατασταθεί. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που συνοδεύουν την ομολογκασιόν των μοντέλων στην Ε.Ε., η Suzuki θα προσαρμόσει τα V-Strom 650 και SV650 στους νέους κανονισμούς και θα διατηρήσει στη γκάμα της – λογικότατα δοθείσης της αποδοχής που τυγχάνουν ακόμη από το κοινό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Ιταλία και Αγγλία, στα έγγραφα ταξινόμησης των νέων μοντέλων αποκαλύπτονται και οι βασικές αλλαγές που θα έχουν. Φανταζόμαστε πως θα έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές στην ηλεκτρονική διαχείριση των κινητήρων τους ώστε να συμμορφωθούν με τις νέες κοινοτικές επιταγές.

Όσον αφορά στο DL650 V-Strom πάντως, οι όποιες αλλαγές δεν φέρονται να έχουν επιβαρύνει την απόδοσή του, η οποία εμφανίζεται σταθερά ίδια (70 hp), ενώ διαφορά δεν προκύπτει ούτε στο δηλωθέν βάρος. Η μόνη αξιοσημείωτη αλλαγή που αναφέρεται αφορά στον εκπεμπόμενο θόρυβο που δηλώνεται 1 dB (ντεσιμπέλ) λιγότερο, φωτογραφίζοντας είτε μια εσωτερική αλλαγή στην εξάτμιση ή ίσως ένα νέο τελικό.

SV650AM0 YKV R 1024x683

Το SV650 – που εξαρχής διέθετε τον κινητήρα σε μια λίγο υψηλότερη στάθμη απόδοσης – εμφανίζεται να έχει χάσει περίπου 2.5 ίππους από τους 75 που απέδιδε, το βάρος του φορτώνεται δύο επιπλέον κιλά και η εξάτμισή του γίνεται 2 dB πιο ήσυχη. Και εδώ η εικασία είναι πως πρόκειται για εσωτερικές αλλαγές που δεν θα γίνονται αντιληπτές στο μάτι, εκτός αν η Suzuki έχει αποφασίσει να προσθέσει νέο τελικό εξάτμισης στο γυμνό της 650.

Όσον αφορά στο εμφανισιακό κομμάτι, αυτό προς το παρόν παραμένει εν πολλοίς άγνωστο. Μια λογική λέει πως δύσκολα θα μπει η Suzuki στον κόπο να ξανασχεδιάσει τις μοτοσυκλέτες της – κάτι που στα δύο συγκεκριμένα μοντέλα έχει επανειλλημένα κάνει στο παρελθόν – αλλά μπορούμε πραγματικά να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο ενός V-Strom 650 στα πρότυπα του νέου 1050, δηλαδή με εμφάνιση DR Big;

Φυσικά και δεν μπορούμε, πάντως ως τώρα δεν υπάρχει καμιά σχετική πληροφορία που να υπονοεί πως κάτι θα αλλάξει στις δύο μεσαίου κυβισμού μοτοσυκλέτες πέραν της προσαρμογής στις προδιαγραφές. Αυτό που φαίνεται πλέον βέβαιο είναι πως θα βρίσκονται ανάμεσά μας και το 2021.

Πηγές: Moto.it / Bike Social

Σημείωση: Στις δύο φωτογραφίες απεικονίζονται τα DL650 V-Strom και SV650 του 2020

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon