.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 11:15

Suzuki Virus 1000R – “Eπίσημο” naked / streetfighter με 202 ίππους!

O ελβετικός “ιός” επιστρέφει!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Suzuki “επισημοποιεί” κατασκευές που έχουν δημιουργήσει βελτιωτές και dealers. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, που πέρασε μάλιστα στην παραγωγή, είναι το Katana, του οποίου το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Suzuki στην EICMA, το 2017.

Αυτή η πρακτική θα συνεχιστεί λοιπόν και στο σαλόνι μοτοσυκλέτας της Ζυρίχης (21-24/02/2019), όπου στο περίπτερο της Suzuki θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση το μοντέλο Virus 1000R.  Πρόκειται για μια δημιουργία του ελβετικού βελτιωτικού οίκου Moto Virus, σε συνεργασία με την Suzuki.

suzuki virus 2jpg

H μοτοσυκλέτα είναι επί της ουσίας ένα GSX-R 1000 το οποίο έχει μετατραπεί σε streetfighter, με το πιο παραδοσιακό τρόπο, που περιγράφεται ως “βγάζω τα πλαστικά και βάζω καρατιμόνα”.

suzukivirusii201902jpg

Εντάξει, έχει γίνει περισσότερη δουλίτσα, μάσκα, πλαϊνά καλύμματα, προστατευτικό ψυγείου και –προαιρετικά- μια Akrapovic, προστίθενται κατά την μετατροπή αλλά όλα τα υπόλοιπα, συμπεριλαμβανομένου και του κινητήρα με τους 202 ίππους, παραμένουν ως έχουν.  

suzukivirusii201904jpg

Δεν είναι η πρώτη φορά που Suzuki και Moto Virus συνεργάζονται βέβαια, αφού είχε προηγηθεί το πρώτης γενιάς Virus το 2011μ, βασισμένο και τότε, στο GSX-R 1000 της χρονιάς εκείνης. Για αυτό λοιπόν και γίνεται λόγος περί “επιστροφής του Virus”.

suzukivirusii201905jpg

H μοτοσυκλέτα θα διατίθεται προς πώληση από το δίκτυο της Suzuki στην Ελβετία στην τιμή των 21.995 ελβετικών φράγκων, δηλαδή 19.330 ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία.

Θα μπορούσε λοιπόν το Virus, όπως και το Katana, να ενταχθεί στην γκάμα της Suzuki και να διατίθεται και σε άλλες, εκτός της Ελβετίας αγορές; Φυσικά και θα μπορούσε το θέμα είναι ότι στην κατηγορία naked / streetfighter η Suzuki έχει αυτή την στιγμή εκπροσώπηση με το GSX-S 1000, οπότε αναπόφευκτα θα δημιουργούταν εσωτερικός ανταγωνισμός.

  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 11:15

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon