Κατηγορία Royal Enfield
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2026 11:30

Royal Enfield - Έρχονται 18 νέα μοντέλα και είσοδος στα 750 κ.εκ.

Η Royal Enfield φαίνεται πως πατάει τέρμα γκάζι και ετοιμάζεται για μία από τις πιο επιθετικές περιόδους επέκτασης στην ιστορία της.

Η ινδική εταιρεία δεν αρκείται πλέον στο ότι κυριαρχεί στα 350άρια και στα 650άρια της αγοράς, αλλά δείχνει έτοιμη να μπει δυνατά σε μεγαλύτερες κατηγορίες κυβισμού, απέναντι σε πολύ πιο «βαριά» ονόματα της παγκόσμιας σκηνής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Autocar Professional, η Royal Enfield σχεδιάζει συνολικά 18 λανσαρίσματα μέσα στο οικονομικό έτος 2027. Από αυτά, τα 5 θα είναι ολοκαίνουργια μοντέλα, ενώ τα υπόλοιπα 13 θα αφορούν ανανεώσεις και updates της υπάρχουσας γκάμας.

Και κάπου εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον κομμάτι. 

Η εταιρεία ετοιμάζει τις νέες Bullet 650, Himalayan 440, Scram 450, Continental GT750 και Himalayan 750, με τις δύο τελευταίες να σηματοδοτούν την είσοδο της Royal Enfield στην κατηγορία των 750 κ.εκ. Πρόκειται ουσιαστικά για το επόμενο μεγάλο βήμα μετά την επιτυχημένη πλατφόρμα των 650 Twin, που μέχρι σήμερα αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή δεν γίνεται τυχαία. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι κατασκευαστές πιέζουν την Royal Enfield στη μεσαία κατηγορία. Triumph, Harley-Davidson, Honda, αλλά και ινδικοί κολοσσοί όπως οι Hero, TVS και Bajaj έχουν αρχίσει να μπαίνουν όλο και πιο επιθετικά στην premium και mid-size αγορά.

Ειδικά η συνεργασία BajajTriumph με τα νέα 350άρια φαίνεται πως έχει ταρακουνήσει την αγορά της Ινδίας, η οποία αποτελεί φυσικά το βασικό πεδίο μάχης για τη Royal Enfield.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία συνεχίζει να ανεβάζει νούμερα. Μέσα στο FY2026 ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 1,2 εκατομμύρια μονάδες σε πωλήσεις, ενώ η παραγωγή της αυξήθηκε κατά 23%, αγγίζοντας τα 1,24 εκατομμύρια μοτοσυκλέτες.

Μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας εξακολουθεί να προέρχεται από τη γκάμα των 350 κ.εκ., όμως η Royal Enfield θέλει πλέον να κρατήσει τους πελάτες της μέσα στην οικογένεια της εταιρείας ακόμα και όταν εκείνοι θελήσουν να ανέβουν κατηγορία. Και εκεί ακριβώς μπαίνουν στο παιχνίδι οι νέες 750άρες.

Παράλληλα, η Royal Enfield ετοιμάζει και νέο εργοστάσιο στην Andhra Pradesh, το πρώτο της εκτός Tamil Nadu, το οποίο αναμένεται να προσθέσει περίπου 900.000 μονάδες ετήσιας παραγωγικής δυνατότητας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η εταιρεία έχει ήδη κάνει και το πρώτο της βήμα στην ηλεκτροκίνηση με τη νέα Flying Flea C6, που παρουσιάστηκε στην EICMA 2024 και ανοίγει επίσημα το κεφάλαιο των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών για τη Royal Enfield.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι επόμενοι μήνες αναμένονται ιδιαίτερα «καυτοί» για την εταιρεία, η οποία δείχνει αποφασισμένη να παίξει πλέον σε πολύ μεγαλύτερο γήπεδο.

Μάρσια Ταμπακουλιά Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Μαϊος 2026 11:38
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon