.
Κατηγορία Royal Enfield
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 09:54

Video (και photo): Δικύλινδρη Royal Enfield 750

 

Πιάστηκε “στα πράσα” να δοκιμάζεται. Ξανά.

 

 

Ένα νέο “spy” video, με την δικύλινδρη σε σειρά μοτοσικλέτα της Royal Enfield να... βολτάρει στους δρόμους της πόλης Pune στην Ινδία, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

H Royal Enfield (που θα ονομάζεται πιθανότατα Continental 750 GT) φέρει δικύλινδρο κινητήρα 750 κ.εκ. σε σειρά και είναι επιβεβαιωμένο σενάριο ήδη από τον Μάρτιο, όπου είχαμε την πρώτη “διαρροή”, με ένα επίσης “spy” video.

Δεν βάζουμε τυχαία τα εισαγωγικά στο “spy” και στο “διαρροή”, καθότι όπως διαπιστώσαμε και με το Himalayan, όπου είχαμε σχεδόν πλήρη πίνακα τεχνικών χαρακτηριστικών, 10 video και αμέτρητες φωτογραφίες πριν από την επίσημη παρουσίαση του, οι άνθρωποι της Enfield είναι η επιτομή της χαλαρότητας και του YOLO, στα μέτρα εναντίον της κατασκοπίας.

Σε ότι αφορά στα νέα στοιχεία που προέκυψαν ύστερα από την εξέταση του video και των φωτογραφιών από τα εκπαιδευμένα μάτια Ινδών δημοσιογράφων, το πλαίσιο της μοτοσικλέτας βασίζεται σε αυτό του Continental GT, έχοντας υποστεί κάποιες μετατροπές, ενώ κοινό επίσης σημείο με το εν λόγω μοντέλο, αποτελούν τα αμορτισέρ με δοχείο αζώτου στην πίσω ανάρτηση, τα οποία ωστόσο δεν είναι ακριβώς τα ίδια με του GT.

Από εκεί και έπειτα, διακρίνονται ξεκάθαρα το συμβατικό πιρούνι και τα μονά δισκόφρενα μπροστά και πίσω, με διπίστονη και μονοπίστονη δαγκάνα αντιστοίχως, ενώ εντύπωση προκαλεί η θηριώδης τιμονόπλακα! Βέβαια η μοτοσικλέτα βρίσκεται εμφανώς σε φάση προπαραγωγής, οπότε τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Το πότε θα πατήσει τις ρόδες της η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα στην Ευρώπη δεν το γνωρίζουμε Όσο και αν ακούγεται παράξενο, δεν είναι οι δυτικές αγορές ο κύριος στόχος. Αυτό που πρωτίστως “καίει” τους ανθρώπους της Enfield, είναι να δώσουν άμεσα μια απάντηση στον ανταγωνισμό εντός της χώρας τους. Η αγορά της Ινδίας αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και οι μεγάλοι κυβισμοί σημειώνουν όλο και μεγαλύτερα ποσοστά πωλήσεων, που τα καρπώνονται -προς το παρόν- ευρωπαϊκές και ιαπωνικές εταιρείες.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017 09:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon