.
Κατηγορία Norton
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 13:00

Norton V4 RR & V4 SS 2017

 

Σε 2 εκδόσεις, με βρετανικό V4 1200 κ.εκ. 

 

Το νέο Hyper-Exclusive Superbike της Norton, ακούει στο όνομα «V4 RR». Ρεζερβουάρ & κοστούμι είναι από Carbon, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός είναι κορυφαίος, ενώ επιτέλους ο V4 κινητήρας των 1.200 κ.εκ. είναι βρετανικός! Η κορυφαία έκδοση της μοτοσυκλέτας είναι η V4 SS, με διαφορά τους Carbon τροχούς και το Carbon look.

Στόχος της ομάδας ήταν, όπως λέει ο Simon Skinner -επικεφαλής του τμήματος Design- να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό Superbike, με σωστή γεωμετρία και ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις.

norton v4 rr 2

Ο Skinner αναφέρει πως για τη δημιουργία του νέου βρετανικού V4 κινητήρα των 1.200 κ.εκ. και των 72 μοιρών, η ομάδα πήρε ως σημείο αναφοράς τον V4 των 1.000 κ.εκ. και 65 μοιρών της Aprilia, o οποίος κινούσε το προηγούμενο Superbike (SG5) της Norton στο Isle of Man TT. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Norton, παρά το γεγονός πως ο κινητήρας τους είναι 200 κ.εκ. μεγαλύτερος, το προφίλ του είναι ίδιο με εκείνον της Aprilia.

norton v4 rr 19

«Ιδανικά θα θέλαμε έναν V4 90 μοιρών για να μην χρειαζόμαστε τον αντικραδασμικό άξονα,, όμως τότε θα καταλήγαμε σε μια πραγματικά περίεργη γεωμετρία πλαισίου. Έτσι, οι 72 μοίρες είναι ο καλύτερος συμβιβασμός μεταξύ γεωμετρίας πλαισίου, κατανομής βάρους και απόδοσης κινητήρα. Επιπλέον, ένας ελαφρώς πλατύτερος V -σαν τον δικό μας- δείχνει πιο όμορφος, και αργότερα θα μπορέσουμε να φτιάξουμε και μια αξιοπρόσεκτη γυμνή έκδοση της μοτοσυκλέτας.»

Λαχταριστές λεπτομέρειες παντού

norton v4 rr 26

Το ηλεκτρονικό πακέτο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης, ενώ θα περιλαμβάνει την μονάδα μέτρησης αδράνειας (IMU) της Bosch και συστήματα traction control, anti-wheelie control, ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα, launch control… cruise control (!), 3 Riding-Modes, και σύστημα τηλεμετρίας. Πρόσθετα η μοτοσυκλέτα θα φέρει shifter, ride-by-wire, keyless σύστημα, μεγάλη ψηφιακή οθόνη TFT 7 ιντσών, φώτα LED, DRL, πίσω κάμερα αντί για καθρέφτες, κ.α.

norton v4 rr 13

Ο V4 των 1.2000 κ.εκ. φοράει βαλβίδες τιτανίου, έχει 6τάχυτο κιβώτιο, και αγωνιστικό συμπλέκτη, ενώ εξελίχθηκε από τη Norton με την βοήθεια της Ricardo. Η απόδοση κινητήρα ξεπερνάει για λίγο τους 200 hp (δίχως η φίρμα να αναφέρει ακριβές νούμερο ακόμα), με το αγωνιστικό κιτ να δίνει 10 ακόμα ίππους, κόβοντας και 8 κιλά από το -καθόλου αμελητέο- βάρος των 199 στεγνών κιλών. Η ροπή θα βρίσκεται κοντά στα 13,25 Kgm / 10.000 rpm.

norton v4 rr 8

Το στάνταρ σύστημα εξάτμισης περιλαμβάνει δυο τελικά κάτω από τη σέλα, ενώ η μοτοσυκλέτα πληροί τις Euro4 προδιαγραφές, και μπορεί να κινηθεί στους δημόσιους δρόμους.

norton v4 rr 12

Η V4 RR θα χρησιμοποιεί Carbon ρεζερβουάρ (ενισχυμένο και με Kevlar) και φέρινγκ, ενώ πλαίσιο (ρυθμιζόμενο σε γωνία τιμονιού και θέση ψαλιδιού), υποπλαίσιο και ψαλίδι θα είναι αλουμινένια. Αξίζει να σημειωθεί πως το γυάλισμα του πλαισίου απαιτεί… 26 ώρες με το χέρι!

norton v4 rr 4

Η ακόμα πιο premium V4 SS (φωτό άνω) θα διαθέτει και Carbon τροχούς της BST, που κόβουν 1,7 κιλά από το μη-αναρτώμενο βάρος. Το SS θα παραχθεί μόλις σε 200 αντίτυπα, τα οποία έχουν ήδη πουληθεί!

Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις είναι οι κορυφαίες της Ohlins, δηλαδή ένα πιρούνι ΝΙΧ30 μαζί με αμορτισέρ TTXGP, και το billet ψαλίδι αλουμινίου ζυγίζει μόλις 3,5 κιλά ενώ κατασκευάζεται από ένα μπλοκ αλουμινίου 70 κιλών!

Και στα φρένα έχουμε κορυφαίο πακέτο, με δαγκάνες Brembo M50 και δίσκους 330 mm μπροστά, ενώ πέρα από τις ακτινικές δαγκάνες, ακτινική είναι και η τρόμπα.

norton v4 rr 5

Το περίεργο είναι πως η Norton V4 RR θα κοστίζει, σύμφωνα με την MCN που έτρεξε πρώτη το ρεπορτάζ, 28.000 λίρες Αγγλίας (32.574 ευρώ), ενώ η V4 SS κοστίζει 44.000 λίρες Αγγλίας (51.180 ευρώ). Αυτή η τεράστια διαφορά, οφείλεται πέρα από τους Carbon τροχούς στο γεγονός πως η Norton δίνει την SS κομπλέ με το αγωνιστικό κιτ και την εξάτμιση τιτανίου (-8 κιλά βάρους, και +10 hp, για ένα συνολικό ανακοινώσιμο βάρος 179 κιλών για την SS). Για λίγους και εκλεκτούς -αν και σχετικά οικονομική αν τη συγκρίνεις με άλλες exclusive Superbikes.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 13:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Norton 1200 V4 – Πρώτο Teaser Video Norton Commando 961 California 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon