.
Κατηγορία MV Agusta
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 10:07

MV Agusta Testalarga – Μία και μοναδική, κυριολεκτικά

Η MV Agusta έδωσε στη δημοσιότητα μερικές ακόμη φωτογραφίες από την επερχόμενη συλλεκτική μοτοσυκλέτα, καθώς και μια εξήγηση για το όνομά της.

Η δημιουργία εκλεκτών εκδόσεων σε περιορισμένη παραγωγή αποτελεί μια πάγια συνήθεια της MV Agusta και συνήθως αυτές έχουν το καλό συνήθειο να εξαντλούνται πολύ γρήγορα από το αγοραστικό κοινό, όσο σπάνιες και όσο ακριβές κι αν είναι.

Αν μη τι άλλο πάντως, σπανιότερη από την Testalarga δεν γίνεται, μιας και η νέα αυτή μοτοσυκλέτα που προλογίζεται εδώ και λίγες εβδομάδες από τη Schiranna πρόκειται να κατασκευαστεί σε ένα μόλις αντίτυπο!

B mv agusta testalarga 2022 ok 6

Αυτό αποδεικνύεται από τις νέες φωτογραφίες και δη τη σχετική πλάκα που δηλώνει τον αριθμό παραγωγής της: 001/001. Μία και μοναδική.

Η MV Agusta αποκαλύπτει και την έμπνευση του ονόματος, η οποία προέρχεται από την Testalarga του 1973, μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα που βαπτίστηκε από ένα μηχανολογικό της χαρακτηριστικό – Φαρδιά Κεφαλή, η απευθείας μετάφραση του ονόματος – και η οποία διέπρεψε στις πίστες του παγκοσμίου στα χέρια του εξίσου μοναδικού Giacomo Agostini.

Εκεί εντοπίζεται και η πηγή έμπνευσης της σχεδίασης της μοτοσυκλέτας, με τα χρώματα που συνόδευαν παραδοσιακά τις αγωνιστικές MV της χρυσής εποχής της.

Η κυκλοφορία των νέων αυτών φωτογραφιών δε συνοδεύεται από πληροφορίες τεχνικής φύσης, πλην του προφανούς, πως δηλαδή θα βασίζεται στη Superveloce 800, με τον τρικύλινδρο κινητήρα στη μέγιστη στάθμη απόδοσής του, 147 ίπποι και 9 χιλιογραμμόμετρα ροπής.

Δε μας λέει επίσης πότε να περιμένουμε την επίσημη αποκάλυψη, αν και αυτή δεν πρέπει να αργεί δοθέντος πως κυκλοφόρησαν από επίσημη πηγή δύο σετ φωτογραφιών εν είδει προθέρμανσης μέσα σε διάστημα μισού μήνα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon