.
Κατηγορία MV Agusta
Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 15:30

MV Agusta Brutale 1000 RR 2021 - Euro 5 αναβάθμιση & βελτιωμένα ηλεκτρονικά

Η ονειρική MV Agusta Brutale 1000 RR συνεχίζει να εντυπωσιάζει και το 2021, στην Euro 5 εκδοχή της, με συγκλονιστικό design, 208 hp και 12 κιλά ροπής, ακόμα πιο γεμάτες μεσαίες και χαμηλές στροφές, πληθώρα εξωτικών εξαρτημάτων, και βελτιωμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Παρά τις Euro 5 προδιαγραφές, η Brutale 1000 RR όχι μόνο δεν έχασε ούτε ένα αλογάκι από τον στάβλο της, αλλά σύμφωνα με την MV Agusta επιδεικνύει βελτιωμένες επιδόσεις, με ακόμα πιο γεμάτη καμπύλη ιπποδύναμης.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 998 κ.εκ. εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο, με στόχο την καλύτερη απόδοση αλλά και τις μειωμένες εσωτερικές τριβές.

Μπιέλες τιτανίου, βαλβίδες τιτανίου, εξωτισμός σε όλο του το μεγαλείο, και νέος χρονισμός εκκεντροφόρων για το 2021, που γεμίζει ακόμα περισσότερο την καμπύλη της ροπής σε χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Η αντιτριβική επίστρωση DLC (Diamond Like Carbon) στα ωστήρια των βαλβίδων μειώνει τις τριβές και προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Τα νέα γρανάζια στην πρωτεύουσα μετάδοση βοηθούν και αυτά στη μείωση των τριβών, ενώ η MV Agusta ενίσχυσε όλα τα εξαρτήματα στη μετάδοση για αυξημένη αξιοπιστία.

Το νέο ηλεκτρονικό shifter EAS 3.0 βρίσκεται στην τρίτη γενιά του, κι έχει νέο αισθητήρα για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στην αλλαγή ταχυτήτων, και για πιο εύκολες αλλαγές.

Η 4 σε 4 εξάτμιση διαθέτει νέα πολλαπλή, τόσο για τις Euro 5 προδιαγραφές, όσο και για βελτιωμένο ήχο.

Στα ηλεκτρονικά, έχουμε νέα μονάδα αδρανειακών μετρήσεων IMU, για βελτιωμένο εντοπισμό της ακριβής θέσης της μοτοσυκλέτας, και για βελτιωμένη απόδοση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων –traction control, wheelie control, κ.α..

Νέα είναι και η μονάδα Continental MK100 στο ABS, για cornering λειτουργία, ενώ στα έξτρα αξεσουάρ περιλαμβάνεται πλέον και TPMS αισθητήρας πίεσης ελαστικών.

Στα όργανα βρίσκουμε μια TFT έγχρωμη οθόνη 5,5 ιντσών με συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth και άπειρες δυνατότητες -τηλεμετρία, τηλεφωνία, διαδίκτυο, turn-by-turn πλοήγηση, μουσική, κ.α.

Βελτιωμένο είναι το setup των πλήρως ρυθμιζόμενων ηλεκτρονικών αναρτήσεων της Ohlins για το 2021, για καλύτερη απόδοση σε κακό οδόστρωμα, κάτι που θα βοηθήσει ιδιαίτερα και στους ελληνικούς δρόμους.

Τέλος νέα είναι τα μαρσπιέ, χυτά πλέον, για καλύτερο έλεγχο στην οδήγηση.

Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας δεν αλλάζει για τη νέα χρονιά, με τη Brutale 1000 RR να διατίθεται σε 2 χρωματισμούς, κόκκινη-μαύρη και κίτρινη-μαύρη, και με την τιμή της να ξεκινά από τα 32.300 ευρώ. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τη σελίδα της μοτοσυκλέτας στο επίσημο site, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 15:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon