.
Κατηγορία MV Agusta
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 15:48

EICMA 2016: Strato Memento project

 

Μία “πράσινη” Brutale διαφορετική από τις άλλες

 

Σας μιλήσαμε για το MEMENTO project πριν από την EICMA. Τώρα έχουμε στα χέρια μας περισσότερα στοιχεία για τη δημιουργία της startup εταιρίας STRATO, η οποία χρησιμοποιεί ως βάση μία Brutale 1098 R, με τις ευλογίες μάλιστα της ιταλικής εταιρίας και τη συνδρομή των ARROW (εξάτμιση), ΚΙΝΕΟ (ζάντες) και Rizoma (περιφερειακά).

H Memento είναι μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα σχεδιαστικά που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το μοντέλο πάνω στο οποίο βασίζεται. Μοιάζει να είναι ακόμη πιο μικρή σε διαστάσεις ενώ οι καμπύλες γραμμές είναι αυτές που κυριαρχούν σε όλα σχεδόν τα σημεία της, με το εμπρός αλλά και το πίσω φανάρι να ξεχωρίζουν.

Άλλα σημαντικά στοιχεία που κάνουν την MEMENTO να ξεχωρίζει είναι το ανθρακονημάτινο “κοστούμι” της. Προκείται για ένα κιτ το οποίο είναι ενιαίο, κάτι που έχει σημαντικά οφέλη στη μείωση του βάρους – μέχρι και 20% σύμφωνα με τους Ιταλούς.

Το συγκριμένο κιτ μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε 4κύλινδρη MV Agusta από το 2003 μέχρι σήμερα! Ίσως ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως το κοστούμι της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας κατασκευάζεται από ίνες άνθρακα που έχουν ανακυκλωθεί και αυτό κάνει την STRATO την πρώτο κατασκευαστή κιτ “κοστουμιών” στο κόσμο που το καταφέρνει αυτό. Το ενιαίο κομμάτι από ίνες άνθρακα στηρίζεται στο σκελετό της MEMENTO σε δύο μόλις σημεία και η καλωδίωση για το πίσω φωτιστικό σώμα είναι από ό,τι καταλαβαίνουμε εσωτερική, ενώ η σύνεσή του με τα ηλεκτρικά της μοτοσυκλέτας είναι πολύ εύκολη. Παράλληλα το κάλυμμα που καλύπτει το μονοκόκ κιτ μπορεί να βαφτεί και να φινιριστεί σύμφωνα με την προτίμηση του αγοραστή. Το εμπρός φως, το φτερό αλλά και όλα τα περιφερειακά περιλαμβάνονται στο κιτ.

Δείτε περισσότερα για την STRATO εδώ στην επίσημη ιστοσελίδα της αλλά και εδώ στη σελίδα της στο Facebook.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 16:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon