.
Κατηγορία Montesa
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 14:26

Montesa-Honda Impala – Ο θρύλος επιστρέφει!

Η Montesa παρουσίασε ένα πρωτότυπο Impala βασισμένο σε μοντέλο παραγωγής της μητρικής της εταιρείας, Honda.

Το όνομα Impala – εκτός από ένα περίφημο είδος ελαφιού που ζει στην Αφρική – στους μοτοσυκλετιστές αντηχεί φέρνοντας στη μνήμη μια από τις πιο γνωστές μοτοσυκλέτες δρόμου της Ισπανικής Montesa.

Το αυθεντικό μοντέλο παρουσιάστηκε το 1962 και έμεινε στην παραγωγή ως το 1971, διατιθέμενο σε δύο εκδόσεις με αερόψυκτους δίχρονους κινητήρες 172 και 250 κυβικών.

Montesa Impala 175 1963

Τη δεκαετία του 1980, κατά την οποία η Montesa πέρασε στην ιδιοκτησία της Honda, το Impala 2 επέστρεψε προσθέτοντας μια έκδοση 125 cc που κυκλοφόρησε από το 1982 ως το 1989.

Τώρα ωστόσο ετοιμάζεται η αναβίωσή του, καθώς η Montesa-Honda άνοιξε μια αφιερωμένη ιστοσελίδα με τον τίτλο Viva Impala, στην οποία απεικονίζεται μια γεύση του Impala Concept.

Στις λιγοστές πληροφορίες που συναντάμε μαθαίνουμε πως η αναγέννηση του μοντέλου θα γίνει με βάση το Honda CB125F και με εμφάνιση που δείχνει πιστότατη στο αρχικό σχέδιο. Αυτό συνοδεύτεται μόνο από κάμποσες ψηφιακές αναραστάσεις που διαφέρουν μόνο σε χρώματα.

impala koso

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε να αναμένουμε την άφιξή του, πάντως μπορείτε να μείνετε ενήμεροι με εγγραφή στο σχετικό εημερωτικό δελτίο (newsletter).

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε βρει – ανεπισήμως, δηλαδή όχι από τη Montesa-Honda – το νέο Impala θα αποδίδει 11 hp στις 7,750 rpm, δηλαδή με άνεση εντός των ορίων της Α1 κατηγορίας.

Με δίσκο μπροστά και ταμπούρο πίσω, συνολικό βάρος 128 κιλών με όλα του τα υγρά κι 13άρι ρεζερβουάρ καυσίμου, αναμένεται να στηρίξει το βάρος του στη ρετρό εμφάνιση, την άμεση σύνδεση με το ιστορικό μοντέλο και φυσικά τη σύγχρονη αξιοπιστία και οικονομία που εγγυάται ο συγκεκριμένος κινητήρας.

Δείτε παρακάτω το πρώτο επίσημο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Montesa-Honda.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 14:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon