.
Κατηγορία Kymco
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 08:24

Kymco SuperNEX και RevoNEX Concepts - Ηλεκτρισμός, καινοτομίες και επιδόσεις

Τα ηλεκτρικά πρωτότυπα SuperNEX και RevoNEX αποκτούν νέα μορφή και καταδεικνύουν τις τάσεις της αγοράς για μοτοσυκλέτες επιδόσεων με τεχνολογικές πρωτοτυπίες.

Η Kymco συνεχίζει την εξέλιξη των 100% ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει και στη συνέχεια να προσφέρει αυτά που επιθυμούν οι σημερινοί μοτοσυκλετιστές: - Ήχο, επιδόσεις, κιβώτιο ταχυτήτων, οδηγικά προγράμματα και ηλεκτρονικά βοηθήματα. Οι αναβαθμισμένες εκδόσεις του supersport SuperNEX και του street naked RevoNEX αποκαλύφθηκαν με κάθε επισημότητα κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης μοτοσυκλέτας στον κόσμο (EICMA) και παρουσιάστηκαν στο κοινό από τον ίδιο τον πρόεδρο της Kymco. Πρόκειται για δύο Concept Bikes υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίων επιδόσεων, που μας δίνουν μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον. SuperNEX και RevoNEX θα μοιράζονται την ίδια κατασκευαστική πλατφόρμα όσον αφορά σε ηλεκτρικό κινητήρα, σύστημα μπαταριών, πλαίσιο και ανάρτηση, με τις διαφορές μεταξύ τους να εντοπίζονται στους τομείς που τις διαχωρίζουν ανάλογα με τον προορισμό τους. “Σκυφτή” θέση οδήγησης, χώρος μόνο για τον οδηγό, full αεροδυναμική προστασία και τελική μετάδοση με αλυσίδα το πρώτο, “όρθια” θέση οδήγησης, χώρος για συνεπιβάτη, πλήρης απουσία αεροδυναμικών πλαστικών και τελική μετάδοση με ιμάντα το δεύτερο.
Κιβώτιο ταχυτήτων

rev_kym_3.jpg

Oι μοτοσυκλέτες εξελίχθηκαν πάνω στη φιλοσοφία που λέει πως οι αλλαγές ταχυτήτων είναι η τέχνη στην οδήγηση μοτοσυκλέτας. Ως εκ τούτου, είναι εξοπλισμένες με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων! Ο αναβάτης μπορεί με αυτόν τον τρόπο να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του κινητήρα και να έχει διαρκώς την αίσθηση ότι οδηγεί έτσι όπως έχει μάθει τόσα χρόνια με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες. Και το καλό είναι πως διαθέτει και πλήρως αυτόματη λειτουργία, κάτι απόλυτα ευεργετικό για τη μετακίνηση μέσα σε αστικό περιβάλλον, όπου ο αναβάτης δεν θα έχει να ασχοληθεί με αλλαγές ταχυτήτων και χρήση του συμπλέκτη.

rev_kym_4.jpg

Το Electric Full-range Acceleration (EFA) είναι ο τρόπος της Kymco για να επιταχύνουν οι μοτοσυκλέτες με απόλυτη ασφάλεια, καθώς ο ηλεκτροκινητήρας είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να αποδίδει τη δύναμή του γραμμικά και χωρίς απώλειες για όσο ο αναβάτης ανοίγει το γκάζι. Σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων ο αναβάτης έχει ένα μεγάλο εύρος επιλογών στο πως θα διαχειριστεί τη ροπή και τη δύναμη ενός συνόλου που επιτρέπει το 0-100 σε 3,9’’ και το 0-205 σε μόλις 11,8’’! Ακόμα, το σύστημα FEP (Full Engagement Performance) διαθέτει μονάδα αδρανειακής μέτρησης (IMU), προσφέρoντας -μεταξύ άλλων- Cornering ABS και λειτουργία Launch Control, έτσι ώστε να αποφεύγονται οι ανασηκώσεις του μπροστινού τροχού - οι σούζες κοινώς- όσο απότομα κι αν ανοίξει το γκάζι ο οδηγός. Ακόμα και στην περίπτωση της οδικής κακοτεχνίας ή των φρένων πανικού η πρόσφυση θα είναι εκεί και κανένας τροχός δεν θα εγκαταλείψει την άσφαλτο.

rev_kym_5.jpg

 

Εντωμεταξύ, τι θα ήταν οι μοτοσυκλέτες δίχως “φωνή”; Είναι μια ερώτηση πολλών, την οποία η Kymco έρχεται να απαντήσει με το AAM, δηλαδή το Active Acoustic Motor, ένα σύστημα που προσφέρει στον ηλεκτρικό κινητήρα ηχητική υπόσταση. Σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων το αποτέλεσμα ηχεί στα αυτιά του αναβάτη με τρόπο όμοιο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς αντιλαμβάνεται τις στροφές να ανεβαίνουν, χωρίς όμως να υπάρχει περίπτωση να “στολάρει”. Το παραπάνω συντελεί στο “δέσιμο” αναβάτη και μοτοσυκλέτας, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη οδηγική ευχαρίστηση.

rev_kym_2.jpg

Τέλος, υπάρχουν και τα Riding Modes στις ρυθμίσεις του AMP (Adaptive Machine Personality), εκεί που η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα αποκτά προσωπικότητα. Poised για να μην ενοχληθεί κανείς τις ώρες κοινής ησυχίας, Assertive για όταν τα πράγματα ζωηρέψουν με πολιτισμένο τρόπο, Bold για το κάτι ακόμα παραπάνω και τέλος Extreme, με τη λέξη να προδίδει και τον τρόπο λειτουργίας και απόκρισης του RevoNEX.

Και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Kymco, κ. Allen Ko:

“Τα RevoNEX και SuperNEX είναι ένα βήμα πιο κοντά στις ιδανικές μοτοσυκλέτες που ονειρεύονται όλοι οι σύγχρονοι αναβάτες. Συνδυάσαμε πάνω από δύο δεκαετίες εξειδίκευσης στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και την πιο προοδευτική σχεδιαστική φιλοσοφία για να επαναπροσδιορίσουμε τις προσδοκίες των μοτοσυκλετιστών του είδους στην επόμενη περίοδο των μοτοσυκλετών δρόμου υψηλών επιδόσεων”.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 07:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon