.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 20:33

KTM 450 Rally Replica 2025 - Περισσότερο Rally, λιγότερο replica!

Για το 2025, το KTM 450 Rally Replica έχει υποστεί τη μεγαλύτερη αναβάθμισή του από το 2020, με νέο κινητήρα, πιο αιχμηρό σχεδιασμό και ανανεωμένο πλαίσιο.

Ουσιαστικά, έχει εξελιχθεί με τις περγαμηνές της KTM Factory Racing, συντελώντας στην πλησιέστερη έκδοση μιας Factory Racing μοτοσυκλέτας με τη μορφή παραγωγής που έχει υπάρξει ποτέ. Εντός, βρίσκεται μια ανανεωμένη έκδοση του κινητήρα των 450 κ.εκ. που βρίσκεται στα Motocross και Enduro μοντέλα της πορτοκαλί φίρμας, εφοδιασμένος με νέας σχεδίασης κυλινδροκεφαλή, ενισχυμένο συμπλέκτη και ενισχυμένο κιβώτιο ταχυτήτων. Ακόμα τα ψυγεία είναι πλέον δύο, εξασφαλίζοντας περισσότερη ψυκτική ισχύ και απόδοση για τον κινητήρα.

Τα προαναφερθέντα φιλοξενούνται σε ένα νέο πλαίσιο το οποίο συγκολλάται στο χέρι στις εγκαταστάσεις παραγωγής της KTM Motorsports. Συναρμολογημένο από κομμένα με λέιζερ, υδροδιαμορφωμένα κομμάτια, το πλαίσιο διαθέτει ειδικά υπολογισμένες παραμέτρους διαμήκους και στρεπτικής κάμψης σε σύγκριση με την προηγούμενη κατασκευή από χάλυβα, διατηρώντας την πληροφόρηση του αναβάτη, την απορρόφηση ενέργειας και την σταθερότητα στις ευθείες. Αυτό υποστηρίζεται και από ένα νέο ψαλίδι από χυτό αλουμίνιο που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει βέλτιστη ακαμψία και αξιοπιστία στο χαμηλότερο δυνατό βάρος. Στο πίσω μέρος, ένα ρεζερβουάρ καυσίμου 16 λίτρων λειτουργεί ως υποπλαίσιο με δύο επιπλέον ρεζερβουάρ 9 και 9,5 λίτρων μπροστά, τα οποία τροφοδοτούν τον κινητήρα με δύο ξεχωριστές αντλίες καυσίμου που μπορούν να ενεργοποιηθούν ανεξάρτητα είτε από το μπροστινό είτε από το πίσω ρεζερβουάρ. 

450rr25c.jpg

Στα του εξοπλισμού, το 2025 KTM 450 Rally Replica είναι εξοπλισμένο με τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις WP Pro. Στο μπροστινό μέρος, το πιρούνι με την κωνική βαλβίδα κλειστού φυσιγγίου 48 mm WP XACT Pro 7548 βασίζεται σε νέους τριπλούς σφιγκτήρες στα 23 χλστ., κατεργασμένους με CNC, εξασφαλίζοντας βέλτιστη ακαμψία. Πίσω το αμορτισέρ WP XACT Pro 7750, είναι επίσης πλήρως προσαρμόσιμο για ατομική ρύθμιση αναβάτη και συγκεκριμένο έδαφος. Δοκιμασμένο μάλιστα με πολλαπλές νίκες στους αγώνες από αναβάτες όπως ο Kevin Benavides και ο Matthias Walkner.

450rr25b.jpg

Εξ' όψεως, το 450 Rally Replica τπυ 2025 έχει υποστεί μια σημαντική αναβάθμιση στο στυλ, με πιο έντονο, πιο επιθετικό προφίλ. Ένας πύργος πλοήγησης κατασκευασμένος από εξαιρετικά ελαφριές ίνες άνθρακα βρίσκεται πίσω από ένα βελτιωμένο φέρινγκ, το οποίο κατά τα λεγόμενα της ΚΤΜ παρέχει σημαντικά καλύτερη αεροδυναμική. Το φέρινγκ προστατεύει επίσης ένα ολοκαίνουριο, ελαφρύτερο, στενότερο πίνακα οργάνων, με ενσωματωμένα προειδοποιητικά φώτα και βάσεις για ψηφιακό σύστημα roadbook. Ακόμα, ένα νέο σύστημα προβολέων LED έχει πλέον ενσωματωθεί στην μπροστινή μάσκα, αυξάνοντας τη συνολική απόδοση φωτισμού κατά 33%, το οποίο παίζει ζωτικό ρόλο στις πρώτες πρωινές εκκινήσεις ή στις αφίξεις αργά το βράδυ. Επιπρόσθετα, ο αγωνιζόμενος θα βρει έναν προσεγμένο και μοναδικό χώρο για εργαλεία ενσωματωμένα στο κάλυμμα του κινητήρα, κάτι που δίνει στους αναβάτες γρήγορη πρόσβαση στα εργαλεία και ελευθερώνει επιπλέον χώρο και βάρος στον αναβάτη.

450rr25d.jpg

Τέλος, το KTM 450 Rally Replica 2025 είναι η μόνη μοτοσυκλέτα που απευθύνεται στο ευρύ κοινό που κατασκευάζεται και συναρμολογείται πλήρως στο κτίριο της KTM Motorsports στην Αυστρία, με μόνο 100 μονάδες να διατίθενται σε φιλόδοξους αγωνιστές ράλι σε όλο τον κόσμο. Οι παραγγελίες ανοίγουν στις 24 Απριλίου 2024 και για να το προλάβετε σπεύσατε στον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο KTM.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 07:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon