.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 11:20

KTM XC και XC-F 2025 – Παρουσιάστηκαν τα νέα cross-country μοντέλα

Περισσότερες αναβαθμίσεις για την νέα χρονιά – Δείτε τι αλλάζει στα μοντέλα.

Η σειρά KTM XC και XC-F 2025 φέρνει μια σειρά από αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από τις προσπάθειες της KTM Factory Racing, καθιστώντας αυτήν την πιο «Ready to Race» μοτοσικλετών cross-country μέχρι σήμερα.

Με χρόνια νικητήριων διαπιστευτηρίων και μια αίθουσα τροπαίωνασφυκτικά γεμάτη , η KTM δεν είναι ξένη στην κατάκτηση κορυφαίων τίτλων αγώνων cross-country. Για το 2025, η σειρά KTM XC και XC-F φέρνουν την κατάλληλη τεχνογνωσία της KTM Factory Racing στο μονοπάτι σε μια προσπάθεια να συνεχίσει την κυριαρχία της.

Κυρίαρχο όσον αφορά την ανάπτυξη, το πλαίσιο διαθέτει πλέον ορατές εγκοπές και διαφορετικά πάχη τοιχώματος σωλήνων γύρω από την περιοχή της κεφαλής του τιμονιπύ, με τις περιοχές βάσης κινητήρα και στήριξης πίσω αμορτισέρ να λαμβάνουν την ίδια επεξεργασία.

Αυτές οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ευκαμψίας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 g, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με τροποποιημένο ολισθητήρα αλυσίδας – για καλύτερη απομάκρυνση της λάσπης – και νέο πεντάλ πίσω φρένου – για βελτιωμένη αντοχή και αντοχή στην κάμψη – ολοκληρώνει τις αλλαγές στο πλαίσιο.

Για να συμπληρώσει τις αναβαθμίσεις, το πιρούνι ελατηρίου κλειστού φυσιγγίου WP XACT και το αμορτισέρ με μοχλικό XACT έχουν λάβει νέες ρυθμίσεις για να λάβουν υπόψη την πιο ευέλικτη και λιγότερο βάρος. Το αμορτισέρ WP XACT επωφελείται επίσης από ένα αναβαθμισμένο μοχλικό με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Το στήσιμο αυτό έχει ληφθεί απευθείας από την KTM Factory Racing Team και έχει βελτιστοποιηθεί για να ωφελήσει την εξοικονόμηση βάρους και τις παραμέτρους ακαμψίας.

Τα νέα καλύμματα ρεζερβουάρ με διπλά σύνθετα πλαστικά δημιουργούν μια φρέσκια, πιο ευκρινή εμφάνιση, μαζί με βελτιωμένα χαρακτηριστικά ψύξης. Αυτό υποστηρίζεται από μια νέα βάση ρεζερβουάρ καυσίμου που προστατεύει το πλαίσιο από τη φθορά από τρίψιμο και βελτιώνει την τοποθέτηση του ρεζερβουάρ. Πλήρως πορτοκαλί πλαστικά με κόκκινα και μαύρα γραφικά εντός του καλπουπιού, ολοκληρώνουν τις αλλαγές.

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F 2025 διαθέτουν επίσης ενημερωμένο χιτώνιο εισαγωγής αέρα και αναπνευστήρα σε 1 τεμάχιο για την αποφυγή παραμόρφωσης.

Το 2025 θα παρουσιαστεί επίσης η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad διαθέσιμη ως KTM PowerParts για τη σειρά XC-F. Το CUO προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και επιλογών προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό υπάρχει ως δύο μέρη, δηλαδή, το ίδιο το CUO, τοποθετημένο στο δεξί επάνω πιρούνι μεταξύ του κάτω και του άνω τριπλού σφιγκτήρα και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό σε μια τσέπη συμβατή με CUO. Αυτό έρχεται ως πλήρες κιτ από την KTM PowerParts.

Η σειρά KTM XC και XC-F 2025 θα φτάσουν στις εξουσιοδοτημένες αντιπροσωπείες της KTM αυτόν τον Μάιο. Ανακαλύψτε περισσότερα για τις μοτοσικλέτες KTM Cross-Country 2025 στο KTM.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 11:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon