.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 10:13

KTM – Έρχονται νέα 990 Adventure και 990 SMT;

Η KTM δοκιμάζει διαρκώς νέες μοτοσυκλέτες, πράγμα που πιάνουν οι «κατάσκοποι» του χώρου και δημοσιεύουν διαρκώς στα διεθνή μέσα. Το επόμενο λογικό βήμα μετά το 990 Duke, είναι το 990 Adventure;

Στα γνωστά της φιλοσοφίας ανάπτυξης της γκάμας της KTM, εδώ και πολλά χρόνια, όταν παρουσιάζεται μία νέα πλατφόρμα, πιθανότατα την βλέπεις να ανεβαίνει σε κυβισμό τα επόμενα χρόνια, με μικρά βήματα. Έτσι είδαμε να γίνεται με τα μοντέλα 790, τα οποία έδωσαν «σκυτάλη» στα 890 και, πλέον, μιλάμε για 990, με την παρουσίαση του νέου Duke. Φαίνεται ότι τα επόμενα βήματα, θα είναι το 990 Adventure ή/και το 990 SMT.

Τα δύο μοντέλα εμφανίστηκαν σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες, που δημοσίευσε το αυστριακό μέσο 1000PS και δείχνουν ότι το νέο KTM 990 Adventure θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα. Στην δοκιμαστική μοτοσυκλέτα, διακρίνεται ένα νέο πλαίσιο αλλά και νέο ψαλίδι, όπως και ένα νέο και συμβατικού σχήματος ρεζερβουάρ καυσίμου -σε σχέση με το νεωτεριστικό ρεζερβουάρ με τις πλαϊνές προεκτάσεις, που είδαμε στο 790 Adventure πριν λίγα χρόνια. Κάτι τέτοιο θα φέρει και σημαντικές αλλαγές στην συμπεριφορά του μοντέλου, καθώς όλο το καύσιμο ίσως βρίσκεται, ξανά, ψηλά και σε ένα μεγαλύτερο πλάτος, παρά σε ένα ρεζερβουάρ που επεκτείνεται χαμηλότερα. Άλλη αλλαγή που διακρίνεται, είναι η χρήση νέας εξάτμισης στο σύνολο της, αλλά και η χρήση δύο νέων ψυγείων εμπρός, στα πρότυπα του 1290 Super Adventure.

Παράλληλα με το KTM 990 Adventure, που οι συνάδελφοι μας από το εξωτερικό πιστεύουν ότι εντόπισαν, λόγος γίνεται και για το επόμενο... 990 SMT, το «μεγάλο αδερφάκι» σε μία μοτοσυκλέτα που μόλις εμφανίστηκε στην αγορά. Αν επιβεβαιωθεί και το 990 SMT λοιπόν, μπορεί να μιλάμε για πλήρη επαναπροσδιορισμό των δύο σειρών μοντέλων από την KTM, για τα επόμενα χρόνια: Τα 990 θα πάρουν την θέση των 890, ενώ τα δεύτερα θα αντικαταστήσουν τα 790. Ο χρόνος θα δείξει τις απαντήσεις -πιθανόν το 2026, λένε οι Αυστριακοί. 

 

Πηγή/φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 10:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon