.
Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 15:56

Ηλεκτρικό σκούτερ KTM φωτογραφήθηκε σε δοκιμές

Ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός αναγνώστη γερμανικού περιοδικού ενώ δοκιμαζόταν σε δημόσιους δρόμους.

Όσο κι αν η μετάβαση στην εποχή της Ηλεκτροκίνησης φαίνεται πια αναπόφευκτη, ο Stefan Pierer – αφεντικό του ομίλου που περιλαμβάνει τις ΚΤΜ, Husqvarna και GASGAS – έχει πολλάκις δηλώσει πως δεν προτίθεται να επενδύσει ακόμη σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, συνοδεύοντας τη σκέψη του με ατάκες όπως “οι πραγματικοί μοτοσυκλετιστές δεν αγοράζουν ηλεκτρικά” ή πως “οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες είναι ανοησίες”.

Ωστόσο τα μικρά σκούτερ είναι ένα εντελώς άλλο ζήτημα.

Erlkoenig KTM Husqvarna Elektro Roller 06 2023 169Gallery e7e3b897 2007386

Το εικονιζόμενο αναδείχθηκε από το γερμανικό περιοδικό Motorrad και το ποιόν του αποκαλύπτεται από τον ρουχισμό του αναβάτη του: ΚΤΜ από την κορφή ως τα νύχια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Pierer, περισσότερες πιθανότητες θα δίναμε να πρόκειται για ένα μοντέλο που θα κυκλοφορήσει με τα λογότυπα της Husqvarna, παρά με αυτά της ΚΤΜ. Ο λόγος έχει να κάνει με το όραμα του Αυστριακού εφοπλιστή, ο οποίος θέλει την ΚΤΜ να ξεχωρίσει ως η πιο σπορ φίρμα του ομίλου του, ενώ Husqvarna θα επενδύσει περισσότερο στο urban κομμάτι.

husqvarna vektorr header concept

Εδώ ακριβώς κολλούν τα ηλεκτρικά σκούτερ και, αν απορείτε γιατί αναφερόμαστε στον πληθυντικό, ίσως να έχετε ξεχάσει το πρωτότυπο Vektorr που η Husqvarna είχε δείξει το 2021.

Εδώ έχουμε ένα πολύ διαφορετικό σχέδιο με μεγάλους τροχούς 14 ιντσών που αφήνουν να εννοηθεί πως δεν είναι πια ένα μοντέλο προδιαγραφών μοτοποδηλάτου (45 km/h) όπως το Vektorr. Η λογική λέει πως θα πρόκειται για ένα σκούτερ για την Α1 κατηγορία, δηλαδή με τελική ταχύτητα 80-100 km/h, κρίνοντας από το τι κυκλοφορεί σήμερα στην ηλεκτρική αγορά σε Α1 πακέτο.

Erlkoenig KTM Husqvarna Elektro Roller 06 2023 169Gallery bcceb713 2007390

Πληροφορίες σχετικά με αυτό δεν υπάρχουν, εκτός όσων βλέπουμε δια γυμνού οφθαλμού: όμορφο αλουμινένιο ψαλίδι, τροχοί 14 ιντσών, πολύ μεγάλη οθόνη στα όργανα και τα γνωστά LED φλασάκια που έχει σχεδιάσει ο οίκος Kiska Design για εργοστασιακή τοποθέτηση στις Husqvarna.

Οι μπαταρίες είναι απλωμένες στο πάτωμα, κάτι θετικότατο για την ευκινησία του, αλλά και ισχυρότατη ένδειξη πως δεν είναι αφαιρούμενες για εύκολη φόρτιση στο σπίτι (ή όπου αλλού). Αυτό θα ήταν ένα πλήγμα στην ευχρηστία.

Το άλλο στοιχείο που παρατηρούμε είναι πως το σκούτερ δείχνει να απέχει ακόμη από την τελική μορφή παραγωγής του, καθώς οι Γερμανοί συνάδελφοι δίνουν λίγες πιθανότητες να εμφανιστεί στο τέλος του χρόνου για τη γκάμα του 2024, περιμένοντάς το έναν χρόνο αργότερα ως μοντέλο 2025.

Πηγή: Motorrad
Φωτογραφίες: Peter Vetter

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 16:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon