.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 14:37

Stefan Pierer, KTM: Οι πραγματικοί μοτοσυκλετιστές δεν αγοράζουν ηλεκτρικά

Φήμες λένε ότι ήδη οι πωλήσεις της KTM ανεβαίνουν μετά από αυτή την δήλωση.

Καυτές αναμένονται οι αντιδράσεις στον χώρο του μοτοσυκλετισμού, μετά από τις δηλώσεις του «ισχυρού ανδρός» της KTM, Stefan Pierer! Μεταξύ άλλων, ο Αυστριακός Businessman καυτηρίασε την τάση «ηλεκτρικοποίησης» των μοτοσυκλετιστών, με κουβέντες που, αν μη τι άλλο, δεν περιμένεις να ακούσεις από επικεφαλής εταιρείας!

«Τα ηλεκτρικά είναι ανοησίες»

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι μας εκ Γερμανίας, ο Pierer φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «οι πραγματικοί μοτοσυκλετιστές δεν αγοράζουν ηλεκρικά» και χαρακτήρισε τα τελευταία ως «ανοησίες». Παράλληλα, ο Pierer δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την σημασία των συνθετικών καυσίμων, στην αναζήτηση λύσεων για το μέλλον της κινητικότητας, χαρακτηρίζοντας τα ως «την τέλεια λύση».

«Οι Κινέζοι πρέπει να πληρώνουν την τεχνολογία που αντιγράφουν»

Γνωστός για το ότι δεν μασάει τα λόγια του, ο Pierer προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις κινεζικές μάρκες μοτοσυκλετών, που αντιγράφουν ασύστολα τεχνολογίες και προϊόντα: «Όποιος φέρνει πνευματική ιδιοκτησία στην Κίνα, πλέον, πρέπει να βάζει μια τιμή σε αυτή.» Μάλιστα, από τα σχόλια του Pierer δεν έλειψε μια αναφορά, ακόμη και στην CFMOTO, με την οποία η ΚΤΜ συνεργάζεται! Ο Αυστριακός σχολίασε τις ειδήσεις περί ανάπτυξης νέων V2 και V4 κινητήρων από την CFMOTO, αποσυνδέοντας την KTM από αυτή και λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω από πού πήραν αυτά τα μοντέλα, πάντως όχι από εμάς».

Το KTM RC890 έρχεται το 2025

Μέσα από αυτή την συνέντευξη, που ο Pierer παραχώρησε στους Γερμανούς, αποκαλύψθηκαν και δύο ακόμη πληροφορίες: Αρχικά, το ολοκαίνουργιο RC890 θα γίνει πραγματικότητα, ως μοντέλο 2025. Επιπλέον, αναμένουμε ένα εντελώς νέο RC390, παρά το γεγονός ότι το μοντέλο ανανεώθηκε πλήρως πριν πολύ λίγο καιρό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 14:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon