.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 10:10

Ένα 250άρι KTM SX-F με... κινητήρα από 890 Duke R!

Όταν συνδυάζεις το κορμί ενός KTM 250 SX-F με τον κινητήρα του 890 Duke R και παίρνεις μια μοτοσυκλέτα 120 ίππων και 133 κιλών!

Οι ιδιοκατασκευές μοτοσυκλετών φαίνεται να είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ, με πολλούς αναβάτες και customizers να πειραματίζονται δημιουργώντας ουσιαστικά, τις δικές τους μοτοσυκλέτες, ξεκινώντας από μοντέλα παραγωγής. Η μοτοσυκλέτα αυτού του άρθρου, είναι μία από τις πιο κολασμένες δουλειές που έχουμε δει κατά καιρούς: Μια 900άρα σε κορμί 250άρας αγωνιστικής off-road!

H κατασκευή της μοτοσυκλέτας ανήκει στους Jiri Heinik και Jan Zuzi, με τον τελευταίο να έχει στο παρελθόν κατασκευάσει το «Excavator» -μία εκτεταμένα τροποποιημένη 1290 Super Duke R που μεταμορφώθηκε σε Enduro. Η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε εδώ, κατασκευάστηκε για να πάρει μέρος στην κατηγορία των δικύλινδρων μοτοσυκλετών του αγώνα Erzberg Rodeo, μια μοτοσυκλέτα που «δεν υπήρχε μέχρι αυτή την στιγμή και δεν έχει δει ξανά κανένας».

Βασικό προαπαιτούμενο της κατασκευής ήταν η μοτοσυκλέτα να δείχνει όσο πιο… εργοστασιακή γίνεται, αλλά για να χωρέσει αυτός ο κινητήρας στο μικρό πλαίσιο του 250 SX-F, χρειάστηκε κοπτοραπτική στο πλαίσιο και το ψαλίδι. Το ρεζερβουάρ είναι αλουμίνιο και φιλοξενείται στο υποπλαίσιο, ενώ τα ψυγεία, το φιλτροκούτι, η εξάτμιση τιτανίου, η πλεξούδα και πολλά άλλα τμήματα της μοτοσυκλέτας είναι χειροποίητα. Το βάρος του μοντέλου φτάνει τα 133 κιλά, την στιγμή που ο δικύλινδρος κινητήρας από το 890 Duke R μπορεί να αποδώσει 120 ίππους. Σύμφωνα με τον δημιουργό της, αυτή η δουλειά θα μπορούσε να είναι «η μοτοσυκλέτα της χιλιετίας», με τροχούς supermoto και δυνατότητα να βγάλει πινακίδα!

Μήπως αυτές οι «γυμνασμένες» μοτοσυκλέτες, σε οποιαδήποτε κατηγορία, είναι αυτό που λείπει από την αγορά και οι κατασκευαστές πρέπει να το καταλάβουν;

 

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 10:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon