.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 15:48

KTM RC990 – Επιστροφή με το βλέμμα στο παγκόσμιο Supersport;

Η φωτογραφία μιας σπορ μοτοσυκλέτας σε διαδικασία δοκιμής από την ΚΤΜ γεννά φήμες για ενδεχόμενη επιστροφή της RC8.

Η απόπειρα της ΚΤΜ να μπει στον κόσμο των superbikes ξεκίνησε το 2008 με την παρουσίαση της πρώτης γενιάς RC8, μιας σπορ μοτοσυκλέτας χτισμένης γύρω από τον LC8 κινητήρα. Παρότι η εταιρεία ποτέ δεν επένδυσε ουσιαστικά στο WorldSBK, τα απολαυστικότατα RC8 και RC8R έμειναν στην παραγωγή ως και το 2015, μα έκτοτε η ΚΤΜ έστρεψε το ασφάλτινο ενδιαφέρον της περισσότερο στις νέες γενιές Duke.

Όπως βλέπουμε τώρα στη φωτογραφία που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Motorrad, οι Αυστριακοί φαίνεται πως θέλουν να μεγαλώσουν τη γκάμα RC τους από τα 125 και 390, και αυτό προφανώς δε θα μπορούσε να συμβεί με το πανάκριβο και εκλεκτικότατο RC 8C.

Erlkoenig KTM RC 990 11 2022 169Gallery 6ac54efb 1958952

Η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε στη φωτογραφία περιγράφεται ως RC990, με έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα που πιστεύεται πως προέρχεται από υπερκυβισμό του LC8c των 890. Δεν είναι η πρώτη φορά που τον συναντάμε, καθώς τουλάχιστον δύο φορές μέσα στο 2022 εμφανίστηκαν φωτογραφίες από την επόμενη γενιά Duke που συνοδεύονταν από την πληροφορία πως πρόκειται για τον νέο 990.

Πολύς καπνός μάλλον υπονοεί πως κάπου υπάρχει η φωτιά, οπότε ας δούμε τι άλλες πληροφορίες συνοδεύουν αυτή τη μοτοσυκλέτα.

Erlkoenig KTM RC 990 11 2022 169Gallery 708f555b 1958958

Όπως είναι εμφανές και από την εικόνα, δεν πρόκειται για κάτι που βρίσκεται κοντά στην παραγωγή, καθώς μοιάζει εξοπλισμένο με διάφορα “προσωρινά” εξαρτήματα – όπως αυτή τη θηριώδη βάση μαρσπιέ συνεπιβάτη με τις δεκάδες διαφορετικές τρύπες για έδραση του μαρσπιέ. Δεν είναι σαφές πόσο αντιπροσωπευτικό μπορεί να είναι το φέρινγκ του, κουμπώνει πάντως στη νέα σχεδιαστική τάση της ΚΤΜ που φαίνεται πως σύντομα θα αφήσει πίσω τον χαρακτηριστικό της τριγωνικό προβολέα.

Οι πληροφορίες του Motorrad μιλούν για μια απόδοση της τάξης των 130 με 140 ίππων, εντοπίζουν ένα διαφορετικό αλουμινένιο υποπλαίσιο και ψαλίδι σε σχέση με το 990 Duke που είχε φωτογραφηθεί στον δρόμο σε δοκιμές, μια μεγαλύτερη οθόνη TFT και θεωρούν πως η ύπαρξη συνεπιβάτη επιβεβαιώνει πως η ΚΤΜ στη φάση αυτή δοκιμάζει τα χαρακτηριστικά του υποπλαισίου.

Όπως είναι προφανές πραγματική πληροφορία δεν υπάρχει σε αφθονία και απλώς κινούμαστε με την κοινή λογική που λέει πως οι νέοι κανονισμοί του Παγκοσμίου Supersport (WorldSSP) που έχουν ανοίξει την πόρτα σε μοτοσυκλέτες όπως οι Ducati Panigale V2, MV Agusta F3 και Triumph Street Triple RS πρέπει να έχουν βάλει την ΚΤΜ σε σκέψεις.

Ένα RC990 παραγωγής θα ήταν εξαιρετικό για να τρέξει στη νέα εποχή του WorldSSP και οπωσδήποτε θα ήταν προτιμότερο ένα κανονικό μοντέλο παραγωγής με ανθρώπινη τιμή, παρά το συλλεκτικό σπεσιαλάκι RC 8C.

Πηγή: Motorrad Online (με αρκετές ακόμη φωτογραφίες)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022 15:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon