.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 11:25

KTM RC 8C 2023 – Αναβάθμιση με περισσότερη δύναμη

Παρουσιάστηκε πέρυσι αποκλειστικά για χρήση πίστας και φέτος ανανεώνεται με δυνατότερο κινητήρα, αναβαθμισμένες αναρτήσεις και άλλα δωράκια για λίγους τυχερούς.

Το Καλοκαίρι του 2021 η ΚΤΜ αποκάλυψε μια πολύ ξεχωριστή μοτοσυκλέτα, τη δική της οπτική στο ζήτημα Supersport, αν προτιμάτε. Το KTM RC 8Cβασισμένο στον δικύλινδρο κινητήρα LC8c του 890 Duke R, είχε προκύψει σε συνεργασία με τη γερμανική Krämer Motorcycles και το αγωνιστικό της σπεσιαλάκι GP2 890 R.

Τα 100 κομμάτια που ανακοίνωσε πέρυσι η ΚΤΜ εξαντλήθηκαν μέσα σε 4 λεπτά από τη στιγμή που άνοιξε η σχετική ηλεκτρονική φόρμα παραγγελιών, παρά την αρκετά αλμυρή τιμή που στην Ελλάδα κυμαινόταν στα επίπεδα των €35,000. Μετά από αυτήν την επιτυχία ήταν μάλλον αναμενόμενο πως η ΚΤΜ θα επέστρεφε στο ζήτημα, όπερ και εγένετο.

2023 KTM RC 8C 4

Για το 2023 η αυστριακή εταιρεία ανακοινώνει την επιστροφή του RC 8C, ανανεωμένου και δυνατότερου.

Η αρχή γίνεται από τον κινητήρα, ο οποίος πέρασε από το χειρουργικό τραπέζι για να αποκτήσει νέες ελαφρύτερες μπιέλες και βαλβίδες τιτανίου, νέα πιστόνια με δύο δαχτυλίδια για τη στεγανοποίηση του θαλάμου καύσης, υψηλότερη σχέση συμπίεσης, μεγαλύτερα σώματα ψεκασμού, ενισχυμένη τρόμπα καυσίμου, νέα σετάρισμα στα ελατήρια του συμπλέκτη, νέο ψυγείο λαδιού της PANKL και επαναρυθμισμένο αντικραδασμικό άξονα.

Αυτά εσωτερικά, γιατί και εξωτερικά ο κινητήρας ενισχύθηκε με μια νέα εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, η οποία συνεισφέρει στο να κρατηθεί χαμηλά το βάρος, που χωρίς υγρά ανακοινώνεται στα 142 κιλά.

Με όλες τις αλλαγές το νέο RC 8C αποδίδει επτά περισσότερους ίππους από πριν, 135 hp στις 11,000 rpm, με τη ροπή να μεγιστοποιείται στα 10 kgm στις 8,250 rpm.

2023 KTM RC 8C 6

Οι αναρτήσεις WP APEX PRO μπροστά και πίσω έχουν νέες ρυθμίσεις, λίγο μαλακότερες για να προσφέρουν περισσότερη προβλεψιμότητα και εμπιστοσύνη, ενώ το πακέτο ηλεκτρονικών του διατηρείται ως είχε, με πληθώρα συστημάτων για να φέρεις την απόδοση στα μέτρα στου επηρεάζοντας παραμέτρους όπως τη χαρτογράφηση της ανάφλεξης, η απόκριση γκαζιού, το φρένο κινητήρα και το traction control.

Οι δυνατότητες προσωπικοποίησης της μοτοσυκλέτας επεκτείνονται και στη γεωμετρία της, καθώς προβλέπεται δυνατότητα ρύθμισης της γωνίας κάστερ και του όφσετ (offset), ενώ η παραμετροποίηση φτάνει ως τις δαγκάνες φρένων Brembo Stylema με τη ρυθμιζόμενη τρόμπα RCS19 Corsa Corta.

2023 KTM RC 8C 9

Ο πίνακας οργάνων είναι εξοπλισμένος με GPS data-logger (καταγραφέας τηλεμετρίας), ελεγχόμενους από διακόπτες στο τιμόνι, ενώ υπάρχει φυσικά στον βασικό εξοπλισμό και το Quickshifter+, στημένο να δουλεύει με ανάποδο, αγωνιστικό κιβώτιο.

Τέλος η εμφάνιση έχει ανανεωθεί, καθώς έχουμε νέα αεροδυναμικά φτερά εξελιγμένα από την ομάδα MotoGP και για το 2023 η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται σε μαύρο χρώμα, σε αντίθεση με το πορτοκαλί του προηγούμενο μοντέλου.

2023 KTM RC 8C 8

Δοθείσης της επιτυχίας της προπέρσινης παρτίδας των 100 κομματιών που εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού, φέτος το μοντέλο του 2023 θα παραχθεί σε 200 κομμάτια για όλον τον κόσμο και οι 30 πρώτοι θα έχουν ένα υπέροχο δωράκι: στις 26 Απριλίου 2023 στην πίστα Circuito Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας θα τους υποδεχτούν πρώην αναβάτες Grand Prix (δεν αναφέρονται ονόματα προς το παρόν) καθώς και μια πλήρης ομάδα τεχνικών των KTM και WP Suspension για να τους βοηθήσουν να βρουν τι ιδανικό στήσιμο για μια μέρα στην πίστα. Η ΚΤΜ μας λέει πως το μόνο που έχει να κάνει κάθε ένας από τους τυχερούς 30 που θα απολαύσουν το δωράκι της είναι να πάνε με τη μοτοσυκλέτα τους στο Mattighofen και από εκεί όλα τα έξοδα μεταφοράς (Αυστρία-Ισπανία και πίσω), διαμονής και διατροφής τα αναλαμβάνει η ίδια η εταιρεία.

Για περισσότερες πληροφορίες: KTM RC 8C 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 11:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon