.
Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 11:52

ΚΤΜ 490 – Στην Ινδία μιλούν για ματαίωση της δικύλινδρης γενιάς!

Από το 2018 τα περιμένουμε κι αυτά δεν εμφανίζονται. Τώρα ο Τύπος της Ινδίας ισχυρίζεται πως υπάρχει μια σοβαρή πιθανότητα το όλο σχέδιο να καθυστερήσει, ή και να μη συμβεί καθόλου!

Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία KTM-Bajaj έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστική κίνηση στην πορεία της αυστριακής εταιρείας, παράγοντας μια σειρά από best sellers σε λογικές τιμές που λειτουργούν ως υποδοχή νέων αναβατών στον – κατά τ’ άλλα αρκετά ακριβό – κόσμο της ΚΤΜ.

Το επόμενη βήμα σε αυτή τη σύμπραξη μας είναι γνωστό από το 2018 και έχει αποκτήσει μια πιο επίσημη υπόσταση τους τελευταίους μήνες, καθώς η ίδια η ΚΤΜ προλόγισε την επικείμενη άφιξη μιας νέας γκάμας μοτοσυκλετών με τη συνδρομή της Bajaj, με δικύλινδρους σε σειρά κινητήρες και πλήρες ρόστερ: Duke, Adventure, RC.

Το μόνο πρόβλημα είναι πως τώρα ο ινδικός Τύπος έχει αρχίσει να κυκλοφορεί ιστορίες πως αυτό το σχέδιο καταλήγει στο ράφι και πως δε θα δούμε τις νέες ΚΤΜ 490 σύντομα, ίσως και καθόλου.

Φυσικά αυτό που συμβαίνει είναι μια δημοσίευση του – συνήθως έγκυρου – Zigwheels, το οποίο γράφει με αρκετή βεβαιότητα πως δυστυχώς το όλο σχέδιο ματαιώθηκε.

Ως αιτία αναφέρει πρωτίστως την πανδημία covid-19, η οποία έχει επιφέρει μια ευρύτερη κρίση στα πλαίσια της οποίας η Bajaj έχει δει αισθητή πτώση στις πωλήσεις της, ενώ το συνεχιζόμενο πρόβλημα με τις ελλείψεις σε βασικά κατασκευαστικά υλικά, όπως οι ημιαγωγοί, αντί να βαίνει προς εξομάλυνση, αρχίζει πάλι να χειροτερεύει καθώς οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού οδηγούν σε κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και συνεπώς σε νέα περιοριστικά μέτρα.

Θα μας επιτρέψετε να είμαστε λίγο σκεπτικοί με μια τόσο κατηγορηματική δήλωση, πως ματαιώθηκε το σχέδιο 490, και θα προτιμήσουμε τη λογική οδό. Το πρώτο που σκεφτόμαστε είναι πως είναι πολύ πιθανότερο να μιλάμε για καθυστέρηση παρά για ματαίωση. Και οι δύο πλευρές, KTM και Bajaj, έχουν πολλά να κερδίσουν από μια τέτοια κίνηση και δε βλέπουμε γιατί ξαφνικά η όλη προσπάθεια να καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων.

Μάλιστα η Bajaj φτιάχνει ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη Pune, όπου θα παράγονται τα νέα ΚΤΜ (και Husqvarna), αλλά και οι μικρές Triumph. Μόνο που αυτή η μονάδα δε θα είναι λειτουργική πριν το 2023.

Υπάρχει όμως και μια δεύτερη παράμετρος: η CFMOTO. Η έτερη συνεργάτιδα της ΚΤΜ θα μπορούσε άνετα να παράξει αυτή τη νέα δικύλινδρη γενιά και μάλιστα η πρόσφατη παρουσίαση του 450SR στην Κίνα με έναν νέο δικύλινδρο σε σειρά 449.5 cc και 50 hp ρίχνει λάδι σε αυτή τη φωτιά.

Επιπλέον, η CFMOTO φέρεται να εξελίσσει στην Κίνα μαζί με την ΚΤΜ και μια νέα σειρά δικύλινδρων 750.

Η κατάσταση ακούγεται αρκετά μπερδεμένη, πάντως αν όντως πρόκειται να τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα της ΚΤΜ τα νέα δικύλινδρα 490 θα πρέπει να αρχίσουν να εμφανίζονται για τη γκάμα του 2023, άρα στους επόμενους μήνες θα έχουμε κάτι επισημότερο, πιθανότατα πριν την EICMA. Είτε φτιαγμένα από τη Bajaj στην Ινδία, ή από τη CFMOTO στην Κίνα. Ή και τα δύο, γιατί όχι;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon