.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 12:49

KTM 450 SMR 2021 – Η μεγάλη επιστροφή

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας η καθαρόαιμη supermoto επιστρέφει στα πορτοκαλιά.

To 2013 η ΚΤΜ αγόρασε τη Husqvarna από τη BMW και αυτή η συγκυρία σηματοδότησε μια σταδιακή απόσυρση της αυστριακής εταιρείας από το supermoto, αφήνοντας ουσιαστικά μόνο το 690 SMC-R στη γκάμα της. Παραδίπλα ωστόσο, στο λευκό-μπλε με κίτρινες λεπτομέρειες της Husqvarna και παρέα στο 701 Supermoto υπήρχε διαθέσιμο το FS450.

Φέτος, ως είχε προλογιστεί εδώ και μήνες, η ΚΤΜ επαναφέρει στη γκάμα της το 450 SMR που λογίζεται για τη γκάμα του 2021.

2021 KTM 450 SMR First Look supermoto racing motorcycle 6

Η βάση του εντοπίζεται σε μια αποδεδειγμένα κορυφαία αγωνιστική μοτοσυκλέτα, KTM 450 SX-F, με γεμάτο βιογραφικό επιτυχιών στο motocross και σχεδιασμένο με τις ίδιες βασικές αξίες που εκτιμώνται και στο supermoto: 63 ίπποι, χαμηλό βάρος και συγκέντρωση μαζών γύρω από το κέντρο βάρους για κορυφαία απόδοση στην πίστα.

Η μοτοσυκλέτα πρακτικά ακολουθεί τις επιλογές του Husqvarna FS450, εξοπλισμένη με πιστόνι και 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων από την Pankl Racing Systems, καθώς και μονόδρομο συμπλέκτη της Suter.

2021 KTM 450 SMR First Look supermoto racing motorcycle 3

Μια βασική διαφορά εντοπίζεται στο πλαίσιο, καθώς πίσω από το ατσάλινο κεντρικό κομμάτι εδώ συναντάμε ένα αλουμινένιο υποπλαίσιο που ζυγίζει μόλις 900 γραμμάρια – στο Husqvarna αυτό το κομμάτι είναι ανθρακονημάτινο.

Ο λοιπός εξοπλισμός είναι ο αναμενόμενος: πιρούνι WP XACT 48 mm με τεχνολογία AER, αμορτισέρ WP XACT με μοχλικό, φρένα Brembo, ζάντες Alpina με διάμετρο 16.5 ίντσες μπροστά και 17 πίσω, ρεζερβουάρ 7 λίτρων.

Η ηλεκτρονική διαχείριση του κινητήρα από την Keihin καθοδηγεί δύο διαφορετικές χαρτογραφήσεις, launch control και traction control.

Αν και η ΚΤΜ δεν ανακοινώνει τιμή βάρους για τη μοτοσυκλέτα της, τα 102.8 (στεγνά) κιλά του Husqvarna FS450 μας δείχνουν πού περίπου βρισκόμαστε.

Η μοτοσυκλέτα προορίζεται για αγωνιστική χρήση και θα είναι διαθέσιμη από τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στην Ελλάδα θα έρθει μόνο κατά παραγγελία, με λιανική τιμή στα €11,990.

Δείτε το νέο 450 SMR του 2021 στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΤΜ

2021 KTM 450 SMR First Look supermoto racing motorcycle 5

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 13:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon