.
Κατηγορία Italjet
Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 17:00

H Italjet ετοιμάζει κάτι με 700cc!

Με μια εικόνα που δε λέει τίποτε περισσότερο από τον αριθμό 700, η ιταλική εταιρεία ετοιμάζεται να μας εκπλήξει.

To 2022 η Italjet εμφάνισε στην EICMA ένα πρωτότυπο Dragster 500GP με μονοκύλινδρο κινητήρα 500 cc και 43 hp, το οποίο ωστόσο έχει παραμείνει ως σήμερα εκτός παραγωγής παρότι τα αρχικά πλάνα προέβλεπαν να βγει στις αγορές φέτος (2024).

Τον περασμένο Νοέμβρη στην πιο πρόσφατη έκθεση EICMA στο Μιλάνο η Italjet παρουσίασε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό πρωτότυπο. Το Dragster 559 Twin φορά έναν δικύλινδρο σε σειρά με 559 cc και απόδοση λίγο πάνω από τους 58 ίππους που δηλώνει πως σκοπεύει να έρθει στην αγορά προς το τέλος του 2024.

italjet

Κι ενώ περιμένουμε να το δούμε να υλοποιείται, να 'σου ένα νέο καροτάκι, μια προειδοποίηση για κάτι που περιγράφεται μόνο ως 700. Αυτή είναι η μόνη διαθέσιμη πληροφορία, συν το ότι σίγουρα δε θα είναι τρικύλινδρος ο κινητήρας, όπως υπονοήσε ένας σχολιαστής στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook (όπου και ανάρτησε τη φωτογραφία) για να εισπράξει επισήμως αρνητική απάντηση.

Σε άλλον επισκέπτη της σελίδας που απάντησε στο παραπάνω σχόλιο με "δικύλινδρο σε σειρά" πάντως η Italjet δε σχολίασε καθόλου.

Θα μπορούσε να είναι λ.χ. το 559 Twin που στο μεταξύ μεγάλωσε λίγο και έγινε 700, για ακόμη περισσότερο εντυπωσιασμό. Και δύναμη.

1968 GRIFON 650 a

Ή θα μπορούσε να είναι κάτι εντελώς νέο, όπως για παράδειγμα η επιστροφή της Italjet στις μοτοσυκλέτες μετά από πολλά χρόνια. Πώς θα σας ακουγόταν ένα νέο Grifon;

Στο μεταξύ το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να δούμε τί και πότε θα εμφανιστεί. Ελπίζουμε να έχουμε νέα σύντομα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 17:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συνεργασία Italjet με Gresini Racing, έρχεται Dragster ρέπλικα MotoGP
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon