.
Κατηγορία Indian
Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 16:34

IndianxWorkhorse «Appaloosa» Sprint Racer - σε αγώνες επιτάχυνσης με τον Randy Mamola

Ο Randy Mamola θα αγωνιστεί στη σειρά αγώνων Sprint «Sultans of Sprint», καβάλα σε μια custom Indian, της Workhorse Speedshop, που ακούει στο όνομα IndianxWorkhorse «Appaloosa».

indianxworkhorse 5.jpg

Ακόμα κι αν δεν είχε εμπλακεί στο project ο θρύλος των GP, η μοτοσυκλέτα με το «Dustbin» φέρινγκ θα άξιζε της αμέριστης προσοχής μας, καθώς από εμφάνιση πραγματικά σκίζει.

Το άγριο άλογο (η ράτσα Appaloosa είναι από τα ταχύτερα άλογα του κόσμου) του Brice Hennebert της Workhorse Speedshop έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στις 17/5/2019 στο event «The Reunion» της Monza, παρόλο τον κακό καιρό που επικρατούσε.

Για την κατασκευή της μοτοσυκλέτας χρειάστηκαν περισσότερες από 700 ώρες σχεδιασμού και δημιουργίας, με την τεχνική υποστήριξη και κορυφαία αξεσουάρ των Akrapovic, Beringer, MOTOREX, Ohlins, και Vibrant Performance.

Η βάση είναι ένα Scout Bobber, το οποίο αφού ο Brice έγδυσε εντελώς, έκοψε και στένεψε το ρεζερβουάρ, δημιουργώντας ένα κάλυμμα για το νέο drag-racing δοχείο καυσίμου, χωρητικότητας μόλις 2,5 λίτρων! Τόσα χρειάζονται όμως στους αγώνες Sprint Racing -και πολλά είναι.

indianxworkhorse 2.jpg

Στη συνέχεια σειρά είχε η θέση οδήγησης, ώστε να βοηθάει τα μέγιστα στις γρήγορες εκκινήσεις.

Νέο είναι το υποπλαίσιο, για καλύτερη στήριξη του αναβάτη στην επιτάχυνση, με το τιμόνι να έχει αντικατασταθεί από clip-on, και με τα μαρσπιέ να έχουν δώσει τη θέση τους σε custom κατασκευές που τοποθετούν πίσω τα πόδια.

Για ακόμα καλύτερη πρόσφυση νέο είναι το μακρύ ψαλίδι αλουμινίου, τα φρένα είναι της Beringer και οι αναρτήσεις της Ohlins -STX 36 piggyback διπλά αμορτισέρ πίσω, Retro 43 πιρούνι και το απαραίτητο σταμπιλιζατέρ.

indianxworkhorse 3.jpg

Με τη βοήθεια της εξάτμισης από την Akrapovic, μιας αγωνιστικής ECU, ενός Power Commander και του άμεσου ψεκασμού υποξειδίου του αζώτου (λέγε με NOS), η ιπποδύναμη έφτασε τους 130 hp, αν και η Indian δεν μας λέει αν μιλάμε για στρόφαλο ή τροχό.

Ο ιμάντας της τελικής μετάδοσης αντικαταστάθηκε από μια αλυσίδα, προστέθηκε quickshifter και έγιναν αλλαγές στο σύστημα ψύξης,

Ο Randy Mamola θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα Sultans of Sprint 2019, που περιλαμβάνει 3 αγώνες επιτάχυνσης, στις 19-19 Μαΐου στο The Reunion, στις 22-23 Ιουνίου στο Café Racer Festival και στις 31 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου στο Glemseck 101. Ο Mamola θα φοράει μια δερμάτινη φόρμα ειδικά σχεδιασμένη για την περίσταση, και θα φέρει το νούμερο #19, μια αναφορά στο 1919, τη χρονιά που η original Indian Scout παρουσιάστηκε για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Μαϊος 2019 16:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon