.
Κατηγορία Indian
Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 19:40

Indian Super Scout

 

Νέο-ρετρό Board-Tracker, με turbo και 200 άλογα!

 

O Anders Lundgren και ο Lasse Sundberg του σουηδικού βελτιωτικού οίκου Fullhouse Garage Shop κατασκεύασαν ένα εκπληκτικό turbo Indian “Super Scout” νέο-ρετρό αριστούργημα ως φόρο τιμής στον Σουηδό συνιδρυτή της Indian Oscar Hedström.

indian super scout 13

Όταν η Indian ρώτησε τον Anders πώς είναι να οδηγείς το Super Indian, εκείνος απάντησε: “Φανταστικά! Σα να έχεις επιστρέψει στο 1920 αλλά με έναν πύραυλο ανάμεσα στα πόδια σου!”

indian super scout 14a

Βλέπετε, πέρα από την κλασική του εμφάνιση που παραπέμπει σε Scout του 1920, το Super Scout, που κατασκευάστηκε το 2017, διαθέτει έναν υπερσυμπιεστή Garret 25, αποδίδοντας 150-200hp ανάλογα με το boost!

indian super scout 4

Anders Lundgren: “Θέλαμε να κατασκευάσουμε μια μοτοσυκλέτα σχετική με την αγωνιστική board track ιστορία της Indian, ενώ την ίδια στιγμή να έχουμε επιδόσεις και τεχνολογία από τη σημερινή εποχή. Το Scout ήταν η τέλεια επιλογή, και εμείς το μετονομάσαμε σε Super Scout για να τιμήσουμε τα παλιά αγωνιστικά Scout που ήταν σχεδόν ανίκητα στις πίστες.”

indian super scout 5

Ο V2 κινητήρας, η αντλία βενζίνης, ο προβολέας και το λεβιέ των ταχυτήτων προέρχονται από ένα σύγχρονο Scout του 2016, αλλά το πλαίσιο είναι custom και μοναδικό, φτιαγμένο από τρία κομμάτια. Ο Lasse Sundberg της Roth Engineering έφτιαξε το πλαίσιο και μας λέει πως ήταν το δυσκολότερο τμήμα της μοτοσυκλέτας, ακόμα πιο δύσκολο και από το να ταιριάξει το Turbo.

indian super scout 6

Το turbo Garret 25 έχει μια εξωτερική βαλβίδα ανακούφισης (περιμένετε να το ακούσετε, μας λέει η Indian), και έλεγχο πίεσης. Οι σωλήνες της εξάτμισης, του turbo και της βαλβίδας ανακούφισης είναι όλες από ανοξείδωτο ατσάλι και έχουν προσαρμοστεί όσο πιο κοντά στον κινητήρα γίνεται, ώστε να μην χαλάνε τις γραμμές της μοτοσυκλέτας.

Εντυωπωσιακά είναι και τα ηλεκτρονικά του μοντέλου, με μια πλήρως προγραμματιζόμενη ECU, κλειδί με Bluetooth και τηλεμετρία.

indian super scout 1

Αυτό που μας άφησε όμως άφωνους είναι το αδιανόητο μπροστινό δισκόφρενο της Berringer που έχει “καμουφλαριστεί” σε ταμπούρο για έξτρα πιστότητα, ενώ κρυμμένη είναι και η τρόμπα του!

indian super scout 3

Εκπληκτικό είναι και το classic σύστημα ανάρτησης μπροστά (Leaf Spring), ενώ η μοτοσυκλέτα είναι γεμάτη με πολλές ακόμα τρομερές ρετρό πινελιές όπως την σέλα - H and F Mesinger boardtrack replica.

indian super scout 7

Η βαφή είναι ης Pobben’s Colour & Custom και το μπλε χρώμα ονομάζεται “Springfield blue”.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 20:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2017 - Indian Thunder Stroke 111 2018 Jack Daniels Indian Scout Bobber »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon