.
Κατηγορία Honda
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 20:25

Το Honda EV Cub στην παραγωγή

 

Μόνο για την Ασία

 

 

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου που έδωσε στις 24 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Motor Co., Takahiro Hachigo, απεκάλυψε πως το ηλεκτρικό πρωτότυπο EV-Cub που παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες στο Tokyo Motor Show πρόκειται να μπει σε κανονική παραγωγή σε δύο χρόνια.

“Σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε το EV-Cub ως μοντέλο μαζικής παραγωγής, βασισμένο στο πρωτότυπο, για την Ιαπωνική αγορά σε περίπου δύο χρόνια από τώρα. Στη συνέχεια θα επεκταθούμε στις βασικές Ασιατικές αγορές, οι οποίες συνιστούν τις μεγαλύτερες παγκοσμίως για τη σειρά των Honda Cub. Χτίζοντας πάνω στη βάση του παπιού, το οποίο έχει πλέον βαθιές ρίζες στην καθημερινότητα των ανθρώπων, θα παλέψουμε για να κάνουμε τα ηλεκτρικά δίκυκλα δημοφιλή και να συνεισφέρουμε στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα,” δήλωσε σχετικά ο ισχυρός άνδρας της Honda.

Honda EV Cub concept electric 05

Με την Κίνα να αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου σε μικρά ηλεκτροκίνητα δίκυκλα και τη δεδομένη δημοφιλία του παπιού σε όλες τις χώρες της Ασίας, είναι προφανές πως από εκεί θα ξεκινούσε η Honda την επανάσταση του παπιού.

Για να το δούμε και στα μέρη μας θα πρέπει μάλλον να προηγηθεί μια εκρηκτική ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, κάτι που δύσκολα βλέπουμε να συμβαίνει στα επόμενα δύο χρόνια. Όσο λοιπόν η Ευρωπαϊκή αγορά παραμένει τόσο ισχυρά αγκιστρωμένη στον κινητήρα εσωτερικής καύσης, άλλο τόσο απίθανο είναι να δούμε το EV-Cub να κυλά αθόρυβα τις ρόδες του σε δρόμους της Ε.Ε. – πόσω μάλλον της Ελλάδας.

Πηγή: Honda

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 19:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon