.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 16:39

Δεν θα πιστέψετε τι μοτοσυκλέτα... ήταν αυτό το «πράγμα»!

Τελικά, με χρόνο και χρήμα, όλα γίνονται.

Η custom σκηνή ζει απίστευτες στιγμές δόξας και φήμης και εννοείται, ότι δεν περιορίζεται μόνο σε «παλαιότερες» και κλασικές μοτοσυκλέτες. Και οι δουλειές με σύγχρονο αέρα, όπως αυτή εδώ, προσελκύουν τεχνίτες αλλά και φίλους. Σήμερα, ρίχνουμε μια ματιά σε αυτή την... παρανοϊκή κατασκευή που θυμίζει Hayabusa ή Blackbird!

Μπορείτε να φανταστείτε από τι δίκυκλο ξεκίνησε αυτή η εργασία; Αν απαντήσατε «Honda Monkey», απαντήσατε σωστά. Βέβαια, με τόσες μεγάλες αλλαγές, το αρχικό μοντέλο είναι πλέον μη αναγνωρίσιμο. H προφανέστερη από αυτές, είναι το ευμέγεθες fairing, τόσο γύρω από το εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας όσο και στην ουρά και την βάση της σέλας. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλο το εμπρόσθιο fairing, είναι μονοκόμματο! Τα billet τμήματα από αλουμίνιο δίνουν και παίρνουν, καθώς ακόμα και το πλαίσιο (!) έχει αντικατασταθεί από ένα billet κτήνος που κρατά όλη την μοτοσυκλέτα σε ένα κομμάτι.

Ο κινητήρας που κινεί την  κατασκευή εντυπωσιάζει επίσης, καθώς χρησιμοποιεί πολλά τμήματα από την γνωστή Takegawa, όπως 4βάλβιδη κεφαλή με δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων, ξηρό συμπλέκτη με νέο καπάκι κ.ά. Η ανάρτηση πίσω χρησιμοποιεί δύο αμορτισέρ Ohlins, παντελώς θηριώδη, στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το τελικό της εξάτμισης, το πάχος των ελαστικών, το νέο ψαλίδι και γενικά, όλη η macho φιλοσοφία της κατασκευής. Απίστευτο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 16:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon