.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 16:50

Η Honda ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Royal Enfield Himalayan;

Πιθανόν θα βασίσει την νεά μοτοσυκλέτα στο ήδη υπάρχον GB350. Κάποιοι θα πουν ότι... άργησε κιόλας. 

Η προσέγγιση της Honda στα νέα μοντέλα σηκώνει πάντα κουβέντα. Είτε θα ξεκινά η ίδια, μία νέα κατηγορία, είτε θα μπαίνει πιο αργά από άλλες μάρκες σε κατηγορίες, αλλά θα κάνει ισχυρή εντύπωση. Στην προκειμένη περίπτωση, μάλλον μιλάμε για την δεύτερη περίπτωση. Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Honda μελετά την δημιουργία μίας retro adventure μοτοσυκλέτας, στο πνεύμα του Royal Enfield Himalayan -μία μοτοσυκλέτα, δηλαδή, που έχει κερδίσει γρήγορα μια μεγάλη βάση θαυμαστών. Πιθανόν και η Big-H θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην κατηγορία αυτή, ετοιμάζοντας νέα μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με τα σχέδια, η Honda μελετά ήδη μία ανάλογη μοτοσυκλέτα με το RE Himalayan, μονοκύλινδρη, με adventure βλέψεις και σίγουρα, σε ένα βαθμό, οικονομικά προσιτό. Ως βάση των σχεδίων έχει επιλεγεί η GB350, μονοκύλινδρη retro μοτοσυκλέτα που παρουσιάστηκε το 2020. Για την νέα Adventure μοτοσυκλέτα, οι αλλαγές θα είναι αρκετές: ένα σημαντικά διαφορετικό εμπρός μέρος, με χαρακτηριστική ζελατίνα, προστατευτικό κάγκελο γύρω από το εμπρός φανάρι, αλλά και μία κατασκευή εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ στο εμπρός μέρος, που θα προστατεύει το ρεζερβουάρ ενώ πιθανόν θα «ντουμπλάρει» και ως βάση για εμπρόσθιες κεντρικές βαλίτσες.

Η συνολική μορφή της νέας προτεινόμενης μοτοσυκλέτας θυμίζει το «προηγούμενο» πλέον Himalayan, δηλαδή το 411, με τον αερόψυκτο κινητήρα των 24,5 ίππων. Με την σειρά του, o κινητήρας του Honda GB350 αποδίδει 20 ίππους, οπότε σε επίπεδα απόδοσης δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά -αλλά πλέον η Royal Enfield προωθεί σαφώς το νεότερο και πολύ πιο μοντέρνο, Himalayan 450.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η ιστορία, το σίγουρο όμως είναι ότι η Honda επιθυμεί μερίδιο μίας κατηγορίας στην οποία δεν «παίζει» ακόμα...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 16:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon