.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 15:02

24YM HONDA SH125i – Οι αναλυτικές πληροφορίες από την εταιρεία

Για το 24YM, η νέα έκδοση SH125i Vetro βρίσκεται στην κορυφή των προσφερόμενων επιλογών, που εμπλουτίζεται επίσης με ένα νέο χρώμα και πέντε νέους χρωματικούς συνδυασμούς για την ανάδειξη της premium ελκυστικής εμφάνισης. (δελτίο τύπου) 

Το SH125i είναι από τα πιο δημοφιλή scooter της Ευρωπαϊκής αγοράς για ποικίλους λόγους: ο πλούσιος εξοπλισμός του περιλαμβάνει έναν τετραβάλβιδο κινητήρα eSP+ με Honda Selectable Torque Control (HSTC) και Idling Stop, κομψό χαρακτηριστικό στυλ SH με επίπεδη σχεδίαση πατώματος, οθόνη LCD, φωτισμό full LED, αποθηκευτικό χώρο 28L, θύρα φόρτισης USB και λειτουργία Smart Key.

 1. Εισαγωγή

Μέλος της δημοφιλούς οικογένειας SH, με εκατομμύρια πωλήσεις από το 1984 που παρουσιάστηκε το SH50 για πρώτη φορά, το τετράχρονο SH125i έφτασε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2001. Έκτοτε έχει καταφέρει, αθόρυβα αλλά σταθερά, να φέρει εις πέρας την αποστολή του προσφέροντας απολαυστικές και άνετες μετακινήσεις με στυλ, και να εξελιχθεί σε ένα από τα αγαπημένα scooter της Γηραιάς Ηπείρου.

Εκείνο το πρώτο scooter έφερε μαζί του τη συνταγή της επιτυχίας: έναν οικονομικό αλλά και ζωηρό κινητήρα, ευελιξία, ευκολία χειρισμού και σταθερότητα με τροχούς 16 ιντσών. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα κομψό, premium στυλ.

Διαθέτοντας σύστημα ψεκασμού PGM-FI από το 05YM, τα τελευταία 19 χρόνια το SH125i αντιπροσωπεύει τα απόλυτο μέσον αστικής μετακίνησης με την τέλεια ισορροπία στυλ, αξιοπιστίας, οικονομίας και εξαιρετικής χρηστικότητας.

Η πορεία του υποδηλώνει μία συνεχή και μελετημένη εξέλιξη, που αντικατοπτρίζει τις ανάγκες και προσδοκίες των ιδιοκτητών αλλά και την επιθυμία της Honda να συνεχίσει να τους προσφέρει πάντα μία ακόμα καλύτερη έκδοση του SH. Το 13YM απέκτησε κινητήρα με τεχνολογίες μειωμένων τριβών eSP (enhanced Smart Power) της Honda και τεχνολογία Idling Stop, προς όφελος της ισχύος και της κατανάλωσης. Το 17YM, απέκτησε πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση με σμιλεμένες γραμμές, εμπρός/πίσω φώτα LED, ενώ προστέθηκε λειτουργία Honda Smart Key.

Το 20YM, το SH125i – με το εργοστάσιο παραγωγής του στην Atessa της Ιταλίας – ήταν ουσιαστικά ένα εντελώς καινούργιο scooter. Συνεχίζοντας την ένδοξη ιστορία των προκατόχων του, έγινε ταχύτερο, πιο μοντέρνο, άνετο και εύχρηστο, παραμένοντας οικονομικό τόσο από άποψης τιμής αγοράς, όσο και λειτουργικού κόστους.

Για το 24YM, η γκάμα εμπλουτίζεται με ένα νέο χρώμα, πέντε νέους χρωματικούς συνδυασμούς και μία πολύ ξεχωριστή έκδοση που τιμά τη Honda Italia Industriale κάνοντας ακόμα πιο ελκυστικό ένα από τα πιο αγαπημένα δίτροχα της Ευρώπης.

2. Επισκόπηση

Το SH125i έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητας διαθέτοντας άφθονους αποθηκευτικούς χώρους και μία θύρα USB. Η γεωμετρία της πίσω ανάρτησης έχει βελτιωθεί για λόγους άνεσης, οι τροχοί των 16 ιντσών κυλούν ομαλά, ενώ το κομψό, απλό σώμα με το χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα, αναδεικνύουν την παρουσία του SH125i. Full LED φωτισμός και ευδιάκριτα όργανα LCD αποτελούν premium τελικές πινελιές.

Ο τετραβάλβιδος κινητήρας eSP+ που πληροί τις προδιαγραφές EURO5 αποδίδει ισχύ 13PS (9.6kW) στις 8.250 σαλ., ροπή 12Nm, με κατανάλωση 45.7km/l (WMTC mode) και διαθέτει τεχνολογία Idling Stop. Το HSTC (Honda Selectable Torque Control) για τη διαχείριση της πρόσφυσης του πίσω τροχού είναι ένα ακόμα στοιχείο που καθιστά πιο ξέγνοιαστες τις μετακινήσεις για τον αναβάτη.

Προσφέρονται πέντε εκδόσεις:

Στάνταρ SH125i χωρίς αξεσουάρ

SH125i με Smart top box

SH125i με Smart top box, προστατευτικές χούφτες και ζελατίνα

SH125i με στάνταρ top box

SH125i με στάνταρ top box, προστατευτικές χούφτες και ζελατίνα.

Για το 24YM, το SH125i θα διατίθεται στις εξής χρωματικές επιλογές:

Pearl Falcon Gray με ΝΕΕΣ μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες

Matt Pearl Cool White με ΝΕΕΣ μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες

Matt Pearl Pacific Blue με ΝΕΕΣ μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες

Pearl Nightstar Black με ΝΕΕΣ μαύρες ζάντες και λεπτομέρειες

Δύο πιο σπορ χρωματικοί συνδυασμοί διατίθενται επίσης με πρόσθετες μαύρες λεπτομέρειες γύρω από τα χειριστήρια και τα εμπρός και κάτω φέρινγκ. Κόκκινες ραφές στη σέλα και τολμηρά νέα γραφικά προσθέτουν μοντέρνες πινελιές:

** ΝΕΟ ** Matt Pearl Cool White - με κόκκινο λογότυπο SH στο πλαϊνό φέρινγκ και λευκό λογότυπο Honda στο μαύρο κάτω φέρινγκ

Matt Coal Black Metallic – με κόκκινο λογότυπο SH στο πλαϊνό φέρινγκ και ένα ΝΕΟ μεγάλο κόκκινο λογότυπο Honda στο κάτω φέρινγκ

Η νέα έκδοση 24YM SH150i Vetro θα διατίθεται με τον εξής χρωματικό συνδυασμό:

Vetro Green με κάτω φέρινγκ σε Shadow Black– με ασημί λογότυπο SH στο πλαϊνό φέρινγκ και ένα μεγάλο λευκό λογότυπο Honda στο κάτω φέρινγκ

3. Κύρια χαρακτηριστικά

 

3.1 Στυλ & Εξοπλισμός

  • Κομψή, χαρακτηριστική σχεδίαση SH με επίπεδο πάτωμα
  • Συνολικός αποθηκευτικός χώρος 28L κάτω από τη σέλα, με θύρα USB
  • Φωτισμός full LED με όργανα LCD
  • Νέα έκδοση SH125i Vetro στην κορυφή της γκάμας

‘Αρμονία’ και ‘στιβαρότητα’ είναι δύο λέξεις που περιγράφουν το κομψό και ενιαίο στυλ του scooter, διαμορφώνοντας μία ισχυρή, premium παρουσία. Η φυσιογνωμία του SH125i το κάνει να ξεχωρίζει. Ο προβολέας εδράζεται στο φέρινγκ (σχηματίζει ένα ‘H’ από λυχνίες LED) περιλαμβάνει μια κεντρική δέσμη και δύο περιφερειακές, ενώ τα φώτα θέσης βρίσκονται πάνω από το κέλυφος του τιμονιού.

Η φινετσάτη εμφάνιση συνδυάζεται με άφθονη πρακτικότητα. Οι συμπαγείς συνολικές διαστάσεις, το επίπεδο πάτωμα και η όρθια θέση οδήγησης (απαραίτητα για ευελιξία και ορατότητα στην κίνηση της πόλης) είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της εμφάνισης ενός SH. Λιγότερο εμφανής είναι ο αποθηκευτικός χώρος των 28 λίτρων κάτω από τη σέλα, που χωρά ένα full-face κράνος. Περιλαμβάνεται επίσης θύρα φόρτισης USB.

Η επίπεδη σέλα προσφέρει άφθονη στήριξη και χώρο για ελευθερία κινήσεων ενώ το μελετημένο σχήμα της και το μικρό πλάτος του επίπεδου πατώματος επιτρέπουν στον αναβάτη να πατάει με σιγουριά στο έδαφος. Καθώς πολλές διαδρομές στην πόλη γίνονται με συνεπιβάτη, υπάρχει άφθονος χώρος για δεύτερο άτομο: τα αλουμινένια μαρσπιέ αναδιπλώνουν όταν δεν χρησιμοποιούνται και είναι ιδιαίτερα σταθερά για τα πόδια του συνεπιβάτη - κυρίως κατά το φρενάρισμα.

Το πίσω φωτιστικό σώμα είναι τεχνολογίας LED με χρωμιωμένο πλαίσιο, ασορτί με το εμπρός, και ο πίνακας οργάνων LCD περιλαμβάνει όλες τις προειδοποιητικές λυχνίες – όπως Smart Key, HSTC/ABS και λειτουργία Idling Stop – διατεταγμένες γύρω από ένα κεντρικό ψηφιακό ταχύμετρο/χιλιομετρητή. Όλες οι λειτουργίες του πίνακα οργάνων διαχειρίζονται μέσω διακοπτών A/B στο αριστερό γκριπ.

Με το Smart Key στην τσέπη του αναβάτη, ο χειρισμός του κεντρικού διακόπτη, της κλειδαριάς της σέλας και της τάπας ανεφοδιασμού καυσίμου, είναι πλέον απλή υπόθεση. Το κλειδί διαθέτει δύο πλήκτρα, ένα για ενεργοποίηση /απενεργοποίηση του Smart Key και ένα πλήκτρο “answer back”, η οποία ενεργοποιεί τα φλας από απόσταση για εντοπισμό του scooter σε έναν πολυσύχναστο χώρο στάθμευσης.

Με το Smart Key εντός εμβέλειας, αρκεί ένα πάτημα του κεντρικού διακόπτη για να ξεκλειδώσει το τιμόνι και να πάρει εμπρός ο κινητήρας, επίσης μέσω δύο διακοπτών ξεκλειδώνει η τάπα πλήρωσης καυσίμου και η σέλα. Ο διακόπτης γίνεται μπλε όταν πατηθεί ή με τη λειτουργία “answer back” στο Smart Key.

Για το 24YM, η έκδοση SH125i Vetro (που σημαίνει "γυαλί" στα ιταλικά) είναι ένας φόρος τιμής στο ταλέντο και τις τεχνικές δεξιότητες των μηχανικών του εργοστασίου της Honda στην Atessa της Ιταλίας, στην Αδριατική ακτή. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο, μοναδικό στην αγορά.

Η μέθοδος με την οποία δημιουργούνται τα ημιδιαφανή, άβαφα πράσινα πάνελ των φέρινγκ του SH125i Vetro, παράγει 9,5% λιγότερες εκπομπές CO2 ετησίως, σε σύγκριση με αυτές των συμβατικών διαδικασιών βαφής. Αποτελεί μία νέα μέθοδο μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Το SH125i Vetro διαθέτει επίσης μαύρο μπροστινό φτερό και μαύρο κάτω φέρινγκ με ένα  λευκό λογότυπο της Honda. Ένα ασημί λογότυπο SH εμφανίζεται στα πλαϊνά φέρινγκ.

3.2 Κινητήρας

  

  • Τετραβάλβιδος κινητήρας eSP+ αποδίδει μέγιστη ισχύ 13PS (9,6kW) και ροπή 12Nm
  • Ο πρώτος κινητήρας της Honda που πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EURO5+
  • Honda Selectable Torque Control (HSTC)
  • Idling Stop και τεχνολογίες χαμηλών τριβών

Ο ζωηρός, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας 125κ.εκ. eSP+ (‘enhanced Smart Power’) του SH125i παράγει μέγιστη ισχύ 13PS (9.6kW) στις 8.250 σαλ., ενώ η μέγιστη ροπή των 12Nm αποδίδεται στις 6.500 σαλ. Είναι ο πρώτος κινητήρας της Honda που πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EURO5+.

Μία τεχνολογία που αυξάνει την αυτοπεποίθηση του αναβάτη σε συνθήκες μειωμένης πρόσφυσης, είναι το σύστημα Honda Selectable Torque Control (HSTC) το οποίο λειτουργεί στο παρασκήνιο για έξυπνη διαχείριση της πρόσφυσης στον πίσω τροχό. Μία ενδεικτική λυχνία αναβοσβήνει στον πίνακα οργάνων όταν το HSTC μειώνει ενεργά την ολίσθηση του πίσω τροχού, ενώ το σύστημα μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί πλήρως.

Η διάμετρος και η διαδρομή του κυλίνδρου είναι 53.5mm και 55.5mm αντίστοιχα. Η σχέση συμπίεσης είναι 11.5:1. Ο συμπαγής κινητήρας είναι ένα αριστούργημα ως προς τη συγκέντρωση μάζας. Το ψυγείο, αντί να τοποθετείται στο εμπρός τμήμα του scooter ενσωματώνεται στον ίδιο τον κινητήρα, για μία απλή, ελαφριά διάταξη, ενώ ο αποδοτικός πυρήνας του επιτρέπει τη χρήση ενός πολύ συμπαγούς, ελαφρού ανεμιστήρα ψύξης.

Στο εσωτερικό του κινητήρα εφαρμόζονται τεχνολογίες χαμηλών τριβών. Το χιτώνιο του κυλίνδρου διαθέτει μικροσκοπικές αυλακώσεις στην εξωτερική του επιφάνεια για τον περιορισμό της κατανάλωσης λαδιού και τη βελτίωση της ψύξης, ενώ ο κύλινδρος τοποθετείται έκκεντρα σε σχέση με το κέντρο του στροφάλου ώστε να περιορίζονται οι τριβές στο ελάχιστο. Μειωμένες είναι και οι τριβές στο κιβώτιο ταχυτήτων χάρη στη χρήση τριών κύριων ρουλεμάν, τα οποία είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τα ακριβή φορτία που μπορεί να δεχτεί έκαστο. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων είναι μία εξαιρετική οικονομία καυσίμου (χωρίς ενεργοποιημένο το Idling Stop) στα 45.7km/l (WMTC mode).

Μια βασική τεχνολογία οικονομίας καυσίμου που ενσωματώνει το SH125i ονομάζεται Idling Stop. Λειτουργεί μέσω ενός διακόπτη στο δεξί γκριπ και, όταν είναι ενεργοποιημένο, διακόπτει αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα μετά από τρία δευτερόλεπτα στο ρελαντί και τον επανεκκινεί αμέσως μόλις ο αναβάτης ανοίξει το γκάζι.

Η λειτουργία αυτή είναι πολύ διακριτική χάρη σε ένα σύστημα που επαναφέρει αυτόματα το στροφαλοφόρο σε γωνία πριν την εισαγωγή, και ένα μηχανισμό αποσυμπίεσης που εξαλείφει την αντίσταση του στροφάλου κατά την επανεκκίνηση. Η ηλεκτρική γεννήτρια/εκκινητής (μίζα) ACG λειτουργεί χωρίς τη χρήση συμβατικού μοτέρ και γραναζιών.

3.3 Πλαίσιο

  • Υψηλής αντοχής σωληνωτό, ατσάλινο πλαίσιο
  • Βελτιστοποιημένη γεωμετρία πίσω ανάρτησης αυξάνει την άνεση
  • Εμπρός και πίσω τροχοί 16 ιντσών προσφέρουν σταθερότητα και σιγουριά

Το πολύ ανθεκτικό σωληνωτό, ατσάλινο πλαίσιο φιλοξενεί το ρεζερβουάρ καυσίμου, χωρητικότητας 7L, κάτω από το πάτωμα, κάτω από τα πόδια του αναβάτη, μία διάταξη που απελευθερώνει επιπρόσθετο αποθηκευτικό χώρο 10L. Το μεταξόνιο είναι στα 1.350mm με τη γωνία κάστερ και το ίχνος τροχού στα 26°/85,2mm, ενώ ο κύκλος στροφής 2.05m. Το ύψος της σέλας είναι 799mm και το βάρος πλήρες υγρών δεν υπερβαίνει τα 133.9kg.

Για βελτίωση της άνεσης κατά την οδήγηση, η γωνία έδρασης του κινητήρα και της πίσω ανάρτησης έχουν βελτιστοποιηθεί, έτσι ώστε να μειωθεί η ροπή στρέψης των βάσεων του κινητήρα και να φιλτράρονται καλύτερα οι ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Οι ελαφριοί τροχοί των 16 ιντσών από χυτό αλουμίνιο ήταν ανέκαθεν σημαντικός παράγοντας για την ευκολία χειρισμού και τη σταθερότητα του SH125i σε ποικίλα οδοστρώματα. Συνδυάζονται με tubeless ελαστικά Michelin City Grip διαστάσεων 100/80-16 μπροστά και 120/80-16 πίσω.

Τα πίσω αμορτισέρ διαθέτουν ρύθμιση προφόρτισης του ελατηρίου σε 5 στάδια με διαδρομή  83mm. Μπροστά, το τηλεσκοπικό πιρούνι των 33mm με διαδρομή 89mm, διασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση στο δρόμο και έχει ρυθμιστεί ώστε να προσφέρει προοδευτικές αντιδράσεις αλλά και ελεγχόμενη συμπεριφορά. Το ABS είναι στάνταρ και τα εμπρός/πίσω φρένα αποτελούνται από δίσκους διαμέτρου 240mm, με 2-πίστονη δαγκάνα μπροστά και μονοπίστονη στον πίσω τροχό.

4. Αξεσουάρ

Μία σειρά γνήσιων αξεσουάρ Honda διατίθενται για το SH125i όπως: 

  • Ασορτί top box 35 λίτρων & κιτ πίσω σχάρας, διατίθεται είτε με τεχνολογία Smart ή manual με σύστημα Honda One-Key
  • Διάφανη ψηλή ζελατίνα προστατεύει περαιτέρω τον αναβάτη από τις καιρικές συνθήκες.
  • Προστατευτικές χούφτες προστατεύουν τα χέρια του αναβάτη από τον παγωμένο αέρα.
  • Κουκούλα για υπαίθριο χώρο
  • Εσωτερική τσάντα Top box με λογότυπο της Honda, συνοδεύεται από ρυθμιζόμενο ιμάντα ώμου και λαβές μεταφοράς.

5. Τεχνικές Προδιαγραφές 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τύπος

Υγρόψυκτος, 4-χρονος 1ΕΕΚ (SOHC)

Χωρητικότητα

125 cc

Αριθμός βαλβίδων ανά κύλινδρο

4

Διάμετρος & Διαδρομή

53.5 x 55.5

Σχέση συμπίεσης

11.5:1

Μέγιστη ισχύς

13 PS (9.6kW)/8.250 σαλ.

Μέγιστη ροπή

12Nm/6.500 σαλ.

Χωρητικότητα σε λιπαντικό

1L

Επίπεδο θορύβου (dB)

Lwot – 75.1

Lurban – 73.8

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Ψεκασμός

Ηλεκτρονικός PGM-FI

Χωρητικότητα ρεζερβουάρ

7L

Κατανάλωση καυσίμου

45.7km/litre

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Εκκίνηση (Μίζα)

Ηλεκτρική

Χωρητικότητα μπαταρίας

12V-7Ah

Ισχύς ACG

570w/5.000rpm

ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Τύπος συμπλέκτη

Αυτόματος, φυγοκεντρικός

Τύπος κιβωτίου

CVT

Τελική μετάδοση

V-Belt

ΠΛΑΙΣΙΟ

Τύπος

Σωληνωτό, ατσάλινο

ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαστάσεις (ΜxΠxΥ)

2.090mm x 730mm x 1.130mm

Μεταξόνιο

1.350mm

Γωνία κάστερ

26°

Ίχνος τροχού

85.2mm

Ύψος σέλας

799mm

Απόσταση από το έδαφος

145mm

Βάρος (πλήρες υγρών)

133.9kg

Ακτίνα στροφής

2.05m

ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Εμπρός

Τηλεσκοπικό πιρούνι 33mm

Πίσω

Ψαλίδι με διπλά αμορτισέρ

ΤΡΟΧΟΙ

Ζάντα Εμπρός

16M/C x MT2.50

Ζάντα Πίσω

16M/C x MT2.75

Ελαστικό Εμπρός

100/80-16 inch

Ελαστικό Πίσω

120/80-16 inch

ΦΡΕΝΑ

ABS

2-κάναλο

ΟΡΓΑΝΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Όργανα

Honda Smart Key, θύρα φόρτισης USB

Προβολέας

LED

Πίσω φως

LED

Όλες οι προδιαγραφές είναι προσωρινές και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

* Σημειώστε ότι οι αναφερόμενες τιμές είναι αποτέλεσμα δοκιμών της Honda σε τυποποιημένες συνθήκες, όπως προβλέπονται από τον κύκλο WMTC. Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε κυλιόμενο διάδρομο, χρησιμοποιώντας τη βασική έκδοση του οχήματος με έναν μόνο αναβάτη και χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Η πραγματική κατανάλωση καυσίμου δύναται να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, τη συντήρηση του οχήματος, τις καιρικές και οδικές συνθήκες, την πίεση των ελαστικών, την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, τη φόρτωση, το βάρος αναβάτη και συνεπιβάτη και άλλους παράγοντες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 15:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon