.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 10:11

Honda - Ξανά στην επιφάνεια πληροφορίες για τρίτροχη μοτοσυκλέτα

Μπορεί να έχει αργήσει, αλλά -ίσως- δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα τα σχέδια της για τρίτροχη μοτοσυκλέτα, η Honda.

Οι πληροφορίες για παρουσίαση τρίτροχης μοτοσυκλέτας από την Honda φτάνουν στα ειδησεογραφικά κανάλια εδώ και χρόνια, όμως προς το παρόν δεν έχουμε κάτι παραπάνω από... σενάρια. Πριν μερικά 24ωρα, κάποια σχέδια κυκλοφόρησαν ξανά διεθνώς, από το γνωστό περιοδικό Young Machine της Ιαπωνίας. Τα σχέδια αυτά, αποκαλύπτουν μια ακόμα άποψη για το εμπρόσθιο σύστημα της Honda, το οποίο θα κάνει χρήση και ηλεκτρονικών υποβοήθησης/διατήρησης κλίσης.

Αρχικά, είναι ευδιάκριτη η διάταξη των μηχανικών μερών της ανάρτησης, η οποία διαφέρει αρκετά από τα περισσότερα τρίτροχα που έχουμε δει μέχρι τώρα. Διακρίνονται τα δύο αμορτισέρ, που εδράζονται σε οδηγούντες βραχίονες, οι οποίοι φέρουν τους τροχούς, ενώ τα οριζόντια στελέχη που διατηρούν την γεωμετρία της ανάρτησης σε όλες τις κλίσεις, διακρίνονται ξεκάθαρα. Με τους αριθμούς 18 και 19 φαίνεται το σύστημα διεύθυνσης των τροχών, ενώ τα εξαρτήματα 41-44 προφανώς έχουν να κάνουν με ηλεκτρικό σερβοκινητήρα, στοιχείο-κλειδί του συστήματος αυτόματης διατήρησης/υποβοήθησης κλίσης.

Το σύστημα αυτό θα αυξάνει την σταθερότητα του τριτρόχου σε όλες τις συνθήκες, με τον ηλεκτροκινητήρα να επεμβαίνει στους χειρισμούς του αναβάτη όταν αυτό είναι απαραίτητο, διατηρώντας είτε την όρθια θέση, είτε την σωστή κλίση ανάλογα με τις συνθήκες. Η ισχύς επέμβασης του ηλεκτρικού μοτέρ θα αλλάζει, ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης της μοτοσυκλέτας, μεγαλύτερη στις πιο χαμηλές ταχύτητες και μικρότερη στις υψηλότερες, όπου τα γυροσκοπικά φαινόμενα σταθερότητας είναι και ισχυρότερα.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, βέβαια, ότι καλό είναι να κρατήσουμε και... μικρό καλάθι, μιας και οι ανάλογες ειδήσεις για το Honda τρίτροχο κυκλοφορύν από το 2015, ενώ οι τελευταίες -αινιγματικές- δηλώσεις της εταιρείας για το μοντέλο, τοποθετούνται στο 2018. Τηρούμε στάση αναμονής...

 

Πηγή: Insella / Young Machine

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2023 10:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon