.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 15:42

Honda Africa Twin 2024 - Έρχεται καλύτερο από ποτέ, και από όλα;

Η Honda φαίνεται ότι θέλει να κλείσει τα στόματα των... τρολ που κράζουν τα μοντέλα της σε σχέση με τα ανταγωνιστικά τους, πιθανότατα στήνοντας το καλύτερο και πιο εξοπλισμένο Africa Twin όλων των εποχών.

Πέρασαν 4 χρόνια, από τότε που το Honda Africa Twin πήρε την τελευταία, σοβαρή αναβάθμιση του, ανεβαίνοντας και στα 1.100 κυβικά. Τώρα, όμως, η κατηγορία των mega-adventure έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά και το επίπεδο επιδόσεων και εξοπλισμού, έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Η Africa Twin 1100 έχει φτάσει να «δείχνει την ηλικία της» μέσα σε όλη αυτή την εκρηκτική ανάπτυξη, όμως στοιχεία δείχνουν πως η Honda ετοιμάζει την διάδοχη κατάσταση και μάλιστα, για το 2024.

Στα διεθνή μέσα, διέρρευσαν πληροφορίες, ότι η Honda κατέθεσε έγγραφα προς κατοχύρωση, με τον κωδικό SD14 – και, όσοι γνωρίζουν πως λειτουργεί το σύστημα κωδικών της Honda, καταλαβαίνουν όχι μόνο ότι ο SD κωδικός συνδέεται με την Africa Twin, αλλά και το τι σημαίνει: S για μοτοσυκλέτες 900 κυβικών και άνω, D που δείχνει μοτοσυκλέτα on-off, ενώ το 14 είναι ένας εσωτερικός σειριακός αριθμός.

Οι ειδήσεις-φωτιά για την νεά Africa Twin, όμως, προφανώς και δεν μένουν στην κατοχύρωση ενός κωδικού. Αρχικά, υπάρχουν φήμες για την χρήση συστήματος άμεσου ψεκασμού, στον κινητήρα, ή/και χρήση κομπρέσορα (!) για ακόμα μεγαλύτερη ισχύ, αλλά χωρίς την ανάγκη ανάπτυξης ενός νέου κινητήρα, άρα και το αντίστοιχο κόστος. Τόσο το σενάριο κομπρέσορα, όσο και αυτό του άμεσου ψεκασμού συζητιούνται κυριολεκτικά για χρόνια, αλλά ακόμη δεν τα έχουμε δει να ενσαρκώνονται. Θα μπορούσε το 2024 να είναι η χρονιά καμπής; Για να δούμε... Ούτως ή άλλως, το πιθανότερο είναι να δούμε το σύστημα άμεσου ψεκασμού πρώτο, το οποίο ίσως φέρει πλεονεκτήματα ακόμα πιο μειωμένων ρύπων και κατανάλωσης, χωρίς απώλεια ισχύος.

Το δεύτερο... κεφάλαιο, έχει να κάνει με τον εξοπλισμό. Από το Africa Twin λείπει η τεχνολογία ραντάρ, η οποία έχει αρχίσει ήδη να χρησιμοποιείται σε mega on-off μοτοσυκλέτες. Η Honda έχει ήδη υπό ανάπτυξη, ένα τέτοιο σύστημα και η τοποθέτηση του στην Africa του 2024, θα ήταν στρατηγική κίνηση στο απαιτητικό πλέον περιβάλλον της κατηγορίας Adventure. Το φθινόπωρο και η EICMA πλησιάζου, για να δούμε...  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 15:52

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon