.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 10:49

Honda – Όχι μία, αλλά... 11 ιδέες για υβριδική μοτοσυκλέτα στα σκαριά

Η εταιρεία δουλεύει πάνω σε αυτές τις ιδέες τουλάχιστον τα τελευταία 2 χρόνια.

Όπως αποκαλύφθηκε πριν λίγες ώρες, η Honda έχει καταθέσει, από το 2021 παρακαλώ, ιδέες για υβριδική μοτοσυκλέτα για κατοχύρωση πατέντας. Τα τελευταία 24ωρα, όμως, είναι που το γεγονός παίρνει δημοσιότητα, μέσω της αποκάλυψης των επιμέρους σχεδίων που μας δείχνει τι ακριβώς μελετά η Honda.

Είναι σαφές, ότι η εταιρεία μελετά τις πιθανές μηχανολογικές διατάξεις, που θα περιλαμβάνουν έναν κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτροκινητήρες, σε μία υβριδική μοτοσυκλέτα. Οι 11 διαφορετικές ιδέες που κατέθεσε η εταιρεία, έχουν να κάνουν με την χωροταξία των μηχανικών μερών αυτών, με στόχο την μείωση του πλάτους της μοτοσυκλέτας ή/και την αποτελεσματική ψύξη. 

Όπως ποικίλουν οι ιδέες της Honda για την διάταξη των μηχανικών μερών, έτσι θα μπορούσαν κάλλιστα να ποικίλλουν και οι τρόποι λειτουργίας της μοτοσυκλέτας, με βενζίνη ή με ηλεκτρική ενέργεια. «Μαέστρος» της υπόθεσης φυσικά θα είναι η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, η οποία θα καθορίζει την πηγή από την οποία θα φτάνει ενέργεια στον πίσω τροχό. Με την χρήση μιας τέτοιας υβριδικής τεχνολογίας, βασικό ατού είναι η αύξηση της αυτονομίας του οχήματος χωρίς την καταφυγή σε μεγάλη –και βαριά- μπαταρία.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η «μοτοσυκλέτα» που εμφανίζεται στα σχέδια θυμίζει την NC750X, η οποία ήταν από την πρώτη στιγμή μια ριζοσπαστικής φιλοσοφίας μοτοσυκλέτα και δεν αποκλείεται, η «μεταμόρφωση» της σε υβριδική μοτοσυκλέτα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί το γεγονός, ότι η ενασχόληση της Honda με τα υβριδικά δίκυκλα δεν είναι κάτι νέο, καθώς το υβριδικό PCX είναι διαθέσιμο σε κάποιες αγορές της Ασίας, από το 2018.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 11:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon