.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 15:53

Honda Monkey 125 Paris-Dakar – Ιαπωνικό custom από τη Dirt Freak

Ένας φόρος τιμής στα XL125R και XL250R Paris-Dakar που η Honda είχε κυκλοφορήσει το 1982 εμπνέουν μια σύγχρονη παραλλαγή βασισμένη στο Monkey 125.

Η ιαπωνική Dirt Freak ειδικεύεται στην εμπορία αξεσουάρ μοτοσυκλετών, τόσο για ασφάλτινη χρήση όσο και για χωμάτινη. Μια εξαιρετική ιδέα για την προώθηση των προϊόντων που εμπορεύεται έχει αποδειχθεί η δημιουργία custom μοντέλων που λειτουργούν ως κινητοί κατάλογοι των διαφόρων περιφερειακών – τακτική αποδοτικότατη που πολλάκις τιμούν επώνυμοι κατασκευαστές μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού, όπως οι Icon, Wunderlich και άλλοι.

Η Dirt Freak παρουσίασε πρόσφατα στην Ιαπωνία το καστομαρισμένο Monkey 125 Paris-Dakar στα αγωνιστικά χρώματα του HRC ως είχαν χρησιμοποιηθεί σε δύο ιστορικές on-off μοτοσυκλέτες της Honda, ρέπλικες των αγωνιστικών Dakar, τις XL125R / XL250R Paris-Dakar που παράχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

honda monkey paris dakar 04

Με βάση αυτόν τον χαρακτηριστικό χρωματισμό, η Dirt Freak έπιασε το Monkey 125 και του άλλαξε τα φώτα φορώντας του έναν σκασμό από εξαρτήματα, κυρίως στοιχεία που αφορούν την εμφάνιση με πολλά ανοδιωμένα κομμάτια, την προστασία (ποδιά, χούφτες), καθώς και την εργονομία (τιμόνι, μαρσπιέ), όλα προερχόμενα από δύο κυρίως εταιρείες: Zeta και DRC.

Στη μηχανική βάση του Monkey οι Ιάπωνες δεν επενέβησαν δραστικά, περιορίζοντας τις αλλαγές στην – νόμιμη για χρήση δρόμου – εξάτμιση Delta Barrel 4-S.

honda monkey paris dakar 10

Το αποτέλεσμα πάντως είναι χάρμα οφθαλμών, στήνοντας ένα Monkey Paris-Dakar που παραπέμπει απευθείας στα πρώτα χρόνια του διάσημου ράλι και τις ανάλογες μοτοσυκλέτες που είχε γεννήσει η συμμετοχή της Honda σε αυτό.

Το συγκεκριμένο Monkey 125 Paris-Dakar δεν πωλείται ως έχει, αλλά όλα τα εξαρτήματα που φορά μπορούν να παραγγελθούν, και μάλιστα στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου custom παρατίθεται ο πλήρης κατάλογος των αξεσουάρ που έχουν χρησιμοποιηθεί, με τους κωδικούς και τις τιμές τους (στην Ιαπωνία).

Δείτε το στην ιστοσελίδα της Dirt Freak: https://www.dirtfreak.co.jp/moto/gallery/custombike/monkey125.php

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon