.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 11:31

H Honda ετοιμάζει ένα νέο cruiser 350 cc στην Ινδία

Αυτό φημολογείται πως θα είναι το νέο μοντέλο στην οικογένεια των CB350 που έχει προαναγγελθεί για το 2023.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της ινδικής Honda με κεντρικό θέμα τον χάρτη ανάπτυξης της ηλεκτροκίνητης γκάμας της στην Ινδία προέκυψε και μια απρόσμενη αποκάλυψη με την προαναγγελία μιας νέας μοτοσυκλέτας που θα έρθει μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως η πλατφόρμα των CB350 θα στηρίξει ένα νέο μοντέλο ως το τέλος του 2023. Η οικογένεια αυτή χτίζεται γύρω από έναν αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα που αποδίδει 20.8 hp στις 5,500 rpm και 3 kgm ροπής στις 3,000 και ως τώρα περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα CB350 H’ness και CB350RS.

Αυτή η σειρά μοτοσυκλετών δεν έχει εξαχθεί προς δυσμάς, μα παραμένει προνόμιο των ασιατικών αγορών, όπου η απλότητά της εγγυάται σαφώς φιλικότερες τιμές από τα υγρόψυκτα μονοκύλινδρα 300άρια της ευρωπαϊκής αγοράς (CB300, CRF300 κ.ο.κ.).

Σύμφωνα με τον ινδικό Τύπο η νέα παραλλαγή των CB350 αναμένεται να έρθει σε ένα σώμα cruiser, πιθανώς κάτι ανάλογο με το Rebel. Ο λόγος είναι πως αυτή η γκάμα της Honda έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της ανάλογης γκάμας της Royal Enfield στα 350 μονοκύλινδρα κυβικά που αυγατίζει διαρκώς με νέα μοντέλα.

Έτσι η Honda έχει το κλασικό roadster H’ness ως άμεσο ανταγωνιστή του Royal Enfield Classic 350, παρουσίασε το 2021 και την έκδοση CB350RS σε scrambler λογική και τώρα φέρεται έτοιμη να κάνει το προφανές: να βγάλει στην αγορά έναν ανταγωνιστή για μια από τις δημοφιλέστερες Royal Enfield αυτής της φαμίλιας, Meteor 350.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν οι άνθρωποι της Honda στην Ινδία, η νέα μοτοσυκλέτα αναμένεται να εμφανιστεί τον Νοέμβριο του 2023. Φυσιολογικά, όπως και οι αδελφές της στα αερόψυκτα 350 cc, δεν αναμένεται να εξαχθεί προς την Ευρώπη.

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Honda Rebel 300 του 2023 ως πωλείται στην αγορά των ΗΠΑ, καθώς στην Ευρώπη δεν είναι διαθέσιμη (ακόμη;) η μικρότερη αυτή εκδοχή, παρά μόνο τα 500 και 1100.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 11:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon