.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 09:35

Honda CX500 Kaspeed - Προσεγγίζοντας την τελειότητα

Μια μοτοσυκλέτα-οικογενειακή υπόθεση από την Kaspeed, που μεταμόρφωσε το «ασχημόπαπο» Honda CX 500 σε κύκνο!

H Honda CX 500 είναι μια μοτοσυκλέτα που δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα για την... εμφάνιση της, αλλά περισσότερο για την ιδιαίτερη διάταξη του κινητήρα της, κάτι που η Honda δεν ξανάκανε ποτέ. Σήμερα, το μοντέλο αποτελεί πλατφόρμα για μετατροπές και custom κάθε είδους και η Kaspeed το γνωρίζει πολύ καλά. Ο γερμανικός οίκος Kaspeed αποτελείται από πατέρα και δύο γιούς, με την τελειότητα της δουλειάς να αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των customs τους.

Η συγκεκριμένη CX500 ξεκίνησε να παίρνει μορφή, αρχικά με την αφαίρεση κάθε πλαστικού τμήματος του κατασκευαστή και την δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου υποπλαισίου. Το πλαίσιο και το ψαλίδι της πίσω ανάρτησης βάφτηκαν σε μαύρο χρώμα, ενώ το μονό αμορτισέρ του πίσω μέρους αντικαταστάθηκε από ένα custom built εξάρτημα της YSS, με νέο ελατήριο. Το πιρούνι και τα φρένα ανακατασκευάστηκαν, ενώ οι τροχοί αντικαταστάθηκαν από ένα ζευγάρι Comstars 18 ιντσών.

Το ρεζερβουάρ είναι το «μαμά», αλλά οι Kaspeed το έβαψαν εκ νέου, απλοποιώντας και βελτιώνοντας το look του χωρίς ιδιαίτερη φασαρία. Η σέλα και το τιμόνι είναι νέα, ενώ το εμπρός φωτιστικό σώμα είναι LED. Ο κινητήρας υπέστη ολική ανακατασκευή στο εσωτερικό του, με επίσης ανακατασκευασμένα και βελτιωμένα καρμπυρατέρ, εξάτμιση της Arrow και φίλτα αέρα από την ελληνική DNA. Το τελικό αποτέλεσμα, είναι μια μοτοσυκλέτα που θυμίζει κάτι από scrambler και bobber, αλλά με γονίδια δρόμου.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 09:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon