.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 09:05

Honda - Έδειξε για πρώτη φορά επίσημα το επερχόμενο νέο Dax 125!

Για πρώτη φορά η Honda όχι μόνο αναφέρθηκε στο φημολογούμενο νέο Dax 125, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη του φωτογραφία, ενώ ανακοίνωσε πως θα το παρουσιάσει στο σαλόνι της Οσάκα σε λίγες ημέρες, δίπλα στο HAWK 11!

Στο 38ο Osaka Motorcycle Show, που ξεκινά στις 19 Μαρτίου του 2022, η Honda θα παρουσιάσει πέρα από το αναμενόμενο HAWK 11, που είχαμε δει σε teaser, και το φημολογούμενο Dax, ενώ συνολικά στο περίπτερο της θα παρουσιαστούν 37 δίκυκλα.

Σε αυτά τα 37 δίκυκλα ξεχωρίζουν οι 2 εκδόσεις του HAWK 11, το Dax 125 και οι τελευταίες εκδόσεις των Super Cub 110 & NT1100.

Στο σαλόνι θα δούμε και το επετειακό CBR1000RR-R FIREBLADE SP 30th Anniversary, δίπλα στο πρώτο CBR900RR Fireblade, καθώς και το ηλεκτρικό επαγγελματικό τρίκυκλο GYRO CANOPY e:, ενώ εκεί θα κάνει το ντεμπούτο της η γκάμα Honda e: Business Bike Series" και ο σταθμός ανταλλαγής μπαταριών Honda Mobile Power Pack Exchanger e:, στα πρότυπα των σταθμών της Gogoro και της KYMCO (Ionex).

Αν και η Honda δεν αποσαφηνίζει τις διαφορές των δύο εκδόσεων του HAWK 11, φανταζόμαστε πως αυτές θα διαφέρουν στο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη μία να διαθέτει manual συμβατικό κιβώτιο και την άλλη DCT.

Όσον αφορά στο Dax 125, αυτό θα βασίζεται στο Monkey 125, με το γνωστό στιλ του θρυλικού Dax, με την εξάτμιση να βγαίνει ψηλά σε Scrambler στιλ, με ψηλό τιμόνι, και μεγάλη σέλα 2 ατόμων. Πάνω του αναγράφεται Dax και ST 125, ενώ έχει ζωγραφισμένο ένα σκυλί-λουκάνικο με κράνος!

Τέλος, η Honda θα παρουσιάσει και την τελευταία έκδοση του Super Cub 110, με βελτιωμένο κινητήρα με έμφαση στη ροπή, δισκόφρενο μπροστά με ABS, χυτές ζάντες, και tubeless ελαστικά, ενώ πλέον διαθέτει και ένδειξη ταχύτητας κιβωτίου αλλά και ρολόι στα όργανα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 11:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon