.
Κατηγορία Honda
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 10:39

Honda - Πατέντες για νέο Superbike

Η Honda κατέθεσε στην Ιαπωνία μερικές ενδιαφέρουσες πατέντες για ένα επερχόμενο Superbike παραγωγής, με πλαίσιο που θυμίζει Ducati Panigale, και με μερικές ακόμα ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Αντίθετα με τα κλασικά αλουμινένια πλαίσια δυο δοκών, το τετρακύλινδρο Superbike της Honda στις συγκεκριμένες πατέντες χρησιμοποιεί τον κινητήρα ως το κύριο άκαμπτο στοιχείο της δομής της μοτοσυκλέτας, με ένα κοντό και πιθανώς αλουμινένιο πλαίσιο μπροστά που περικλείει το φιλτροκούτι αλλά και κάποια ηλεκτρονικά εξαρτήματα, και τη μπαταρία.

Το πλαίσιο αυτό βιδώνει πάνω στον κινητήρα, σχηματίζοντας ένα ανεστραμμένο “U” πάνω από τις κυλινδροκεφαλές.

Στο πίσω μέρος του κινητήρα έχουμε χυτά τμήματα που βιδώνουν στις κάσες του κιβωτίου και παρέχουν έξτρα ακαμψία. Το ψαλίδι δείχνει να είναι μονόμπρατσο, ενώ στις πατέντες αναφέρεται πως το μονό σταντ θα εδράζεται είτε κατευθείαν στα κάρτερ (!), είτε σε μια επέκταση του πίσω τμήματος του πλαισίου.

Η σέλα με το υποπλαίσιο και το ρεζερβουάρ συνδέονται, αποτελώντας ενιαίο τμήμα από carbon, που αιωρείται εντυπωσιακά στον αέρα, ενώ στο πίσω μέρος του εδράζεται η βάση της πινακίδας και το πίσω φωτιστικό σώμα.

Στις πατέντες περιγράφεται ο τρόπος που το πλαϊνό σταντ κρύβεται στην καρίνα όταν είναι σηκωμένο, όπως σε παλαιότερα μοντέλα της Honda -βλ. NR750 & NS400R.

Ασυνήθιστη είναι η λεπτομερέστατη περιγραφή στις πατέντες αρκετών εξαρτημάτων της μοτοσυκλέτας όπως τα όργανα, στα οποία περιλαμβάνεται και ένα στροφόμετρο αναλογικών ενδείξεων στα αριστερά με κόκκινο στις 14.000 rpm, ενώ στα δεξιά έχουμε ψηφιακή οθόνη.

Ο συμπλέκτης είναι υδραυλικός, ενώ νέοι είναι οι διακόπτες, με τον αριστερό να έχει πληθώρα στρογγυλών κουμπιών, όπως στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως ο στόχος της Honda στις πατέντες που βλέπουμε είναι η μείωση του βάρους, αλλά και του κόστους, ενώ με την απεικόνιση ακόμα και της πινακίδας, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για Superbike μοτοσυκλέτα παραγωγής, και όχι για ένα concept ή μια αποκλειστικά αγωνιστική κατασκευή.

Αναμένουμε να δούμε τώρα αν θα περάσουν οι συγκεκριμένες προτάσεις σε μια μοτοσυκλέτα που θα μπορούμε να αγοράσουμε στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 10:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon