.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 16:46

Honda Super Cup 125X – Ιταλικό ποίημα

Με μια μοναδική χωματερή εκδοχή γιορτάζει η Honda Italia την παρουσίαση του ανανεωμένου Super Cub.

Λίγο καιρό μετά την επίσημη παρουσίαση του Super Cup C125 του 2022 που πλέον συμμορφώνεται με τις Euro 5, προσθέτοντας σέλα και μαρσπιέ συνεπιβάτη στον στάνταρ εξοπλισμό, οι Ιταλοί αντιπρόσωποι της Honda ανέθεσαν στη Motocicli Audaci, γνωστή και ως ΜΑΑΝ, να φτιάξει ένα μοναδικό Super Cub για εκτός δρόμου χρήση.

Η ΜΑΑΝ εδρεύει στο Κάλιαρι, στη Σαρδηνία, και αυτοπροσδιορίζεται ως “πειραματικό εργαστήριο για τολμηρές μοτοσυκλέτες”. Κοινώς, καστομάρει μοτοσυκλέτες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ξανασχεδίασαν όλα τα κουστούμια του παπιού, συνδυάζοντας μεταλλικά μέρη με πλαστικά, συν λίγο ανθρακόνημα στα δύο πλαϊνά καπάκια. Το δεξί εξ αυτών φιλοξενεί τον σιγαστήρα της εξάτμισης, κατασκευασμένο κατά παραγγελία από την Il Sarto dei Metalli.

Η επέμβαση που θα κάνει τη διαφορά δεν είναι εμφανής στο μάτι. Η Andreani κατασκεύασε ειδικά για το συγκεκριμένο πρωτότυπο αναρτήσεις 40 χιλιοστά ψηλότερες από τις εργοστασιακές, ώστε το 125Χ να δικαιολογεί στην πράξη το Χ στο όνομά του.

honda supercub 125x 7

Οι εργοστασιακές ζάντες βάφτηκαν μαύρες και, με ένα ζευγάρι θρασύτατα τρακτερωτών Pirelli Scorpion MX πάνω τους, ολοκληρώνουν πειστικά την εικόνα.

Μιλώντας για εντυπωσιασμό, κάτω από το τιμόνι υπάρχει ένα κουτί με δύο λυχνίες κι έναν διακόπτη που γράφει (με μεγάλα γράμματα) Duster Mode. Ουδείς γνωρίζει τι κάνει αυτός. Μάλλον τίποτα.

Η διπλή σέλα είναι επίσης custom σχέδιο και, όπως και όλο το υπόλοι κιτ, κουμπώνει κατευθείαν στις εργοστασιακές βάσεις του Super Cub χωρίς να απαιτούνται επεμβάσεις.

Αυτή η πρακτικότητα ωστόσο δεν φαίνεται να έχει αγοραστικό αντίκρυσμα, μιας και το Super Cub 125X δεν προορίζεται για εμπορική χρήση.

Είναι ένα μοναδικό custom που πρώτα θα τιμήσει τον ετήσιο αγώνα Dust’n Sardinia της τοπικής λέσχης της Σαρδηνίας (17-19/9), γράφοντας μια 500αριά χωμάτινα χιλιόμετρα για να αποδείξει την αξία του, και στη συνέχεια θα ταξιδέψει βόρεια ως έκθεμα στην EICMA 2021 τον Νοέμβρη στο Μιλάνο (23-28/11). 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 17:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon